Tarifler

Kayseri Yağlaması
İçeriğinde: 14 malzeme
Kategori: Aperatifler
Zorluk: Kolay

Kayseri Yağlaması

10 Mart 2022 0 0 Yorum Yok
487 görüntüleme
Unun ortasına havuz açıp içine ılık süt, maya, sıvı yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Ilık suyu da yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Temiz bir kaba hafif un serpiştirip hamuru içine koyun, üzerini streç filmle kapatıp oda sıcaklığında yaklaşık 40 dakika mayalandırın. Ardından hamuru bezelere ayırın ve üzerini yeniden bezle kapatıp…
Un Helvası
İçeriğinde: 5 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Un Helvası

28 Şubat 2022 0 0 Yorum Yok
511 görüntüleme
Un ve dolmalık fıstığı bir tencereye alın. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla fıstıkların rengi hafifçe dönene kadar kavurun. Tereyağını ilave edip fıstıkların rengi sararana kadar kavurmaya devam edin. Ayrı bir kapta su ve toz şekeri eriyene kadar karıştırın. Şerbeti helvanın üzerine ekleyin. Kısık ateşte helva suyunu çekip, tencerenin etrafına yapışmayacak…
Tavuk Suyuna Çorba
İçeriğinde: 9 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Kolay

Tavuk Suyuna Çorba

16 Şubat 2022 0 0 Yorum Yok
636 görüntüleme
Tavuk budunu ve göğsünü yıkayıp birlikte tencereye yerleştirin. Kabukları temizlenip üçe bölünmüş havuç, kabukları temizlenmiş bütün soğan ve sarımsağı tencereye ekleyip, üzerini üç parmak geçecek kadar su ilave edin. Tuzunu ayarlayıp kaynayana kadar harlı, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte tavuk yumuşayana dek pişirin. İçinden tavuk etlerini çıkarın ve didikleyip kenara…
Mercimek Köftesi
Hazırlama Süresi: 50 dakika
İçeriğinde: 12 malzeme
Kategori: Diğer Tarifler
Zorluk: Kolay

Mercimek Köftesi

26 Ocak 2022 0 0 Yorum Yok
599 görüntüleme
* Bol suda yıkadığınız kırmızı mercimeği sıcak suda kaynatın. Suyunu çekmeye yakın ince bulguru ekleyin, mercimeği ocaktan alın. * Üzerine ince bulguru ekleyin. Kapağını kapattığınız tencerede ince bulguru şişmesi için mercimekle birlikte 15 dakika kadar bekletin. * Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın ve tavaya aktarın.…
Fırında Acılı Karnabahar
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Sebze Yemekleri
Zorluk: Kolay

Fırında Acılı Karnabahar

18 Ocak 2022 0 0 Yorum Yok
541 görüntüleme
* 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı ucu ile karbonat, 1 çay fincanı soda ekleyerek çırpıyoruz. * Geniş bir tabağa; Un, Tuz, Karabiber alarak karıştırıyoruz. * 75 gr kadar tereyağı, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 3 yemek kaşığı acı toz biber. Tavaya aldığımız yağımızın altını çok kısık ateşte açıyoruz ve sarımsak…
Fincan Tatlısı
Hazırlama Süresi: 25 dakika
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Fincan Tatlısı

12 Ocak 2022 0 0 Yorum Yok
560 görüntüleme
Tencere içerisine şeker, un ve süt alınarak kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağın altı kapatılır ve tereyağ ile vanilya eklenir. Kullanmak istediğiniz kalıp veya kaselere bu karışımdan dökülüp tamamen soğuması için 1.5 saat buz dolabında bekletilir. Soğuduktan sonra kalıplarından çıkarılarak her yüzeyi Hindistan cevizi rendesine bulanır ve…
Pizza Tadında Yumurtalı Ekmek Tarifi
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Zorluk: Kolay

Pizza Tadında Yumurtalı Ekmek Tarifi

5 Ocak 2022 0 0 Yorum Yok
511 görüntüleme
Bir kabın içerisine yumurta, süt, zeytinyağı, tuz, karabiber ve peynirleri alıp güzelce karıştırın. Sosis ve doğranmış dereotunu da ilave edin. Ekmeklerinizi yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Ekmeklerinizin üzerine hazırladığınız karışımı pay edin. Ardından 190 derecelik fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Daha sonra çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler…
Napoliten Soslu Makarna
Hazırlama Süresi: 35 dakika
İçeriğinde: 12 malzeme
Kategori: Makarna Tarifleri
Zorluk: Kolay

Napoliten Soslu Makarna

22 Aralık 2021 0 0 Yorum Yok
607 görüntüleme
1. Derin bir tencereye suyu koyun ve kaynamasını bekleyin. 2. Kaynayan suya tuz ve zeytinyağını ilave ettikten sonra, makarnaları ekleyin ve dilediğiniz sertliğe ulaşıncaya kadar pişirin. 3. Napoliten sos için: Zeytinyağını tavaya ilave edin ve ısıtın. Sarımsakları minik minik doğrayın ve zeytinyağında kavurun. 4. Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin. 5.…
Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi
Hazırlama Süresi: 42 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Kurabiye Tarifleri
Zorluk: Kolay

Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi

14 Aralık 2021 0 0 Yorum Yok
537 görüntüleme
Yumurta, toz şeker ve tereyağını mikserle çırparak şeker eriyene ve karışım bütünleşene kadar karıştırın. Unu ve diğer malzemeleri ekleyerek hamuru yoğurun. Hamurun ele yapışmaması gerekiyor. Eğer hamur elinize yapışıyorsa kenarda beklettiğiniz 1/2 su bardağı unu kaşıkla ekleyin. Hamur elinize yapışmadığı anda un eklemeyi bırakın. Hamuru streç filmle sararak yarım saat…
Fırın Makarna
Hazırlama Süresi: 50 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Makarna Tarifleri
Zorluk: Kolay

Fırın Makarna

20 Ekim 2021 0 0 Yorum Yok
592 görüntüleme
1. Makarnaları derin bir tencerede bol suda 8-10 dakika haşlayın. 2. Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin. 3. Beşamel sos için margarini ve unu tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun. 4. Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da robot ile…
Yayla Çorbası
Hazırlama Süresi: 15 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Kolay

Yayla Çorbası

13 Ekim 2021 0 0 Yorum Yok
615 görüntüleme
Tencereye suyu ve pirinçleri koyup kaynatın. Ayrı bir kapta unu ve yoğurdu ilave edip karıştırın. Kaynayan sudan bir kepçe alarak unlu karışıma dökün ve çırpın. Çorba kıvama gelince altını kapatıp üzerine kuru nane ve tuzu ilave edin. Üzeri için tereyağını eritip içine baharatları atın ve çorbaya ekleyin.
Muzlu Milföy
Hazırlama Süresi: 55 dakika
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Muzlu Milföy

6 Ekim 2021 0 0 Yorum Yok
684 görüntüleme
İlk olarak oda sıcaklığındaki milföyleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Bu sırada kreması için tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine aktarın. Kıvam alana dek devamlı karıştırarak pişirin. Üzerini kapatıp soğumaya bırakın. Ardından milföyleri ortadan…
Arpacık Soğanlı Tavuk Baget Yahni
Hazırlama Süresi: 80 dakika
İçeriğinde: 11 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Arpacık Soğanlı Tavuk Baget Yahni

1 Eylül 2021 0 0 Yorum Yok
517 görüntüleme
Tencereye yağları soğanı, sarımsağı, havucu, patatesi koyalım. Kısık ateşte 2-3 dk kavuralım. Tuz, karabiber serpelim karıştıralım. Biberleri ekleyip karıştıralım. Sonra tavukları ekleyelim suyunu verelim 5 dk orta ateşte suyu fokurdayınca sonra 1 saat kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun
Bademli Brokoli
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Sebze Yemekleri
Zorluk: Kolay

Bademli Brokoli

25 Ağustos 2021 0 0 Yorum Yok
484 görüntüleme
Brokoliyi yıkayıp çiçeklerine ayırın. 10-15 dakika buharda haşlayın ve bekletmeden buzlu suya atın. Bir dakika bekletip sudan alarak servis tabağına aktarın. Bademleri küçük bir kaba alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın. Suyunu süzüp kabuklarını çıkarın. Daha sonra yapışmaz yüzeyli…
Medrese Böreği
İçeriğinde: 6 malzeme
Zorluk: Kolay

Medrese Böreği

10 Ağustos 2021 0 0 Yorum Yok
685 görüntüleme
Tereyağını tavada eritin ve içinden 2 yemek kaşığı kadarını ayırın. Yağın içine kıyılmış mantar ekleyip sotelemeye başlayın. Mantar hafifçe suyunu salınca kıyılmış ıspanak ve tuz ekleyin. Suyunu çekene kadar sotelemeye devam edin. En son küçük küp doğranmış sucuk ekleyip 2-3 dakika pişirin ve ocaktan alın. Soğuduğunda rendelenmiş peynir ilave edin.…
Et Sote
Hazırlama Süresi: 55 dakika
İçeriğinde: 15 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Et Sote

4 Ağustos 2021 0 0 Yorum Yok
526 görüntüleme
Bir tencerenin içerisine sıvı yağı ve tereyağı ekleyin. Ardından ufak küpler halinde doğranmış olan soğanları ince ince doğranmış olan sarımsakları kuşbaşı doğranmış olan etleri de ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ardından içerisine salçayı küp küp doğranmış olan domatesleri, biberleri ve baharatları ekleyip domatesler suyunu salıp hafif çekene kadar…
Çıtır Kurabiye
Hazırlama Süresi: 75 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Zorluk: Kolay

Çıtır Kurabiye

27 Temmuz 2021 0 0 Yorum Yok
532 görüntüleme
1. Karıştırma kabına yumurtaları kırın. 2. Üzerine tereyağı, nişasta ve pudra şekeri ekleyin. Elinizle karıştırın. 3. Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve azar azar un koyun. 4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 5. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopartın. Elinizde yuvarlayın. 6.…
Ananaslı Puding
Hazırlama Süresi: 40 dakika
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Aperatifler
Zorluk: Kolay

Ananaslı Puding

13 Temmuz 2021 0 0 Yorum Yok
514 görüntüleme
1. İlk olarak ananasları püre haline getirin . 2. Tencereye tüm malzemeleri atıp karıştırın.ocağın altını açın sürekli karıştırarak kıvam alana dek pişirin. 3. Kıvam alınca ananas püresini ekleyin tekrar kıvama gelene kadar pişirin piştikten sonra kaplara alıp servis edebilirsiniz.
Ayran Aşı Çorbası
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Kolay

Ayran Aşı Çorbası

6 Temmuz 2021 0 0 Yorum Yok
509 görüntüleme
1. İlk olarak bir kabın içerisine yoğurtları ve suyu ekleyip iyice çırpın. 2. İçerisine iyice haşlanmış ve soğutulmuş olan nohut ve buğdayı ekleyin. 3. Kalan diğer malzemeleri ve ince doğranmış olan dereotunu da ekleyip iyice karıştırın ve buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
Tarator Sos
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Mezeler
Zorluk: Kolay

Tarator Sos

1 Haziran 2021 0 0 Yorum Yok
1021 görüntüleme
Bayat ekmek içini küçük bir kaba ufalayın. Kabuk kısımlarını kullanmayın. Ekmek kırıntılarını ceviz içiyle birlikte mutfak robotunda çekin. Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, taze sıkılmış limon suyu, süzme yoğurt ve tuz ile karıştırdıktan sonra dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Buzdolabında bekleyen ve kıvam alan tarator sosu, sıcak başlangıçların yanında ya da dip sos…
Sandal Poğaça
Hazırlama Süresi: 45 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Zorluk: Kolay

Sandal Poğaça

8 Mayıs 2021 0 0 Yorum Yok
729 görüntüleme
Maya ve şekeri bir kasede ılık süt ile eritin. Bütün malzemeleri eriyen maya ile karıştırarak yoğurup 20 dakika dinlendirin. Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparıp oval şekilde açın. İki kenarından karşılıklı kesin. İç harcı hazırlamak için bütün malzemeyi küp doğrayın. Hamurun ortasına iç harcından koyup kesilen kısımları karşılıklı katlayarak yapıştırın. Yağlı…
Kıymalı Karnabahar
Hazırlama Süresi: 35 dakika
İçeriğinde: 9 malzeme
Kategori: Sebze Yemekleri
Zorluk: Kolay

Kıymalı Karnabahar

8 Mayıs 2021 0 0 Yorum Yok
582 görüntüleme
Karnabaharı küçük çiçeklere ayırıp yıkayın ve süzün. Soğanı ve sarımsağı kıyın. Havucu soyup halka şeklinde dilimleyin. Zeytinyağını tencereye aldıktan sonra soğanı ve sarımsağı ilave edip kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin, suyunu çekene kadar kavurun ve salçayı ekleyin. Doğradığınız havucu, karnabaharları ve suyu ilave edin. Tuz ve biber ile tatlandırın. Kapağı…
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 11 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

30 Nisan 2021 0 0 Yorum Yok
641 görüntüleme
Tel kadayıfların daha lezzetli olması ve kuruması için bir kaç saat önceden bir kaba koyarak bekletin. Kurutulan kadayıfları şeker ve tereyağı ile birlikte tencereye alın. Karışımı orta ateşte, rengi hafif koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Ardından cevizleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Başka bir tencereye ise süt, şeker, un ve vanilyayı…
Osmanlı Pilavı
Hazırlama Süresi: 35 dakika
İçeriğinde: 16 malzeme
Kategori: Pilav Tarifleri
Zorluk: Kolay

Osmanlı Pilavı

13 Nisan 2021 0 0 Yorum Yok
655 görüntüleme
Ilık suyun içerisine bir miktar tuz ekleyin ve pirinçleri ılık suda 10 dakika bekletin. Daha sonra bol su ile 2 dakika boyunca pirinçleri yıkayıp süzün. Soğanları diri kalacak şekilde doğrayın. Sıvıyağ ve tereyağını pilav tenceresine alarak eritin. Soğanları yağda kavurun. Üzerine dolmalık fıstıkları ilave edip 2 dakika daha kavurun. Kuru…
Ayva Reçeli
Hazırlama Süresi: 75 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Ayva Reçeli

23 Şubat 2021 0 0 Yorum Yok
772 görüntüleme
1. Ayvaların kabuklarını soyun ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın ve bir kaba alın ardından ayvaları küçük küçük doğrayın bir tencereye ayvaları, şekeri, limon suyu hariç tüm malzemeleri ilave edin. 2. Önce yüksek ısıda daha sonra kısık ateşte reçel kıvam alana kadar karıştırın. 3. Ardından kıvam alan reçele limon suyunu ilave…
Tarhana Çorbası
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Kolay

Tarhana Çorbası

17 Şubat 2021 0 0 Yorum Yok
752 görüntüleme
Tenceremizin içerisine sıvı yağ, nane, salça, baharatlar ve tarhanayı ekleyip biraz karıştırarak kavuruyoruz. Dilerseniz tereyağı da kullanabilirsiniz. Suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz ve devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Topaklanmaması için tel çırpıcı ile karıştırabilirsiniz. Kaynadıktan sonra 5 dk daha bekleyip ocaktan alıyoruz.
Kadın Budu Köfte
Hazırlama Süresi: 40 dakika
İçeriğinde: 9 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Kadın Budu Köfte

21 Ocak 2021 0 0 Yorum Yok
793 görüntüleme
Öncelikle kıymayı ikiye bölün ve yapışmaz yüzeyli bir tavaya kıymanın yarısını alıp 2-3 kaşık su ekleyin. Orta ateşte kavurun. Kıymayı ocaktan almadan önce kıyılmış soğanı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Harcı soğumaya bırakın. Ardından pirinci yıkayıp süzün. Ve haşlanmak üzere tencerede kaynatın. Haşlanan pirinçleri bir kenara alarak soğumasını bekleyin. Kavrulmuş…
Çıtır Karnabahar
Hazırlama Süresi: 45 dakika
İçeriğinde: 11 malzeme
Kategori: Sebze Yemekleri
Zorluk: Kolay

Çıtır Karnabahar

15 Ocak 2021 0 0 Yorum Yok
832 görüntüleme
1. İlk olarak bir tencerenin içerisine sıcak suyu ekleyin. 2. Ardından dalları ayıklanmış ve yıkanmış olan karnabaharları suyun içerisine ekleyin. 3. Üzerine tuzu ve limon suyunu da ekleyip kaynamaya bırakın. 4. Yumuşamaya başlayınca ocaktan alıp süzün. 5. Bir kabın içerisine yumurtayı ekleyip çırpın. 6. Başka bir kabın içerisine galeta ununu…
Zebra Kek
Hazırlama Süresi: 65 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Zorluk: Kolay

Zebra Kek

6 Ocak 2021 0 0 Yorum Yok
824 görüntüleme
1. Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın. 2. Daha sonra süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek bildiğimiz kek hamurunu oluşturun. 3. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin. 4. Yaklaşık 22-23cm çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırayla 3 er yemek…
Pilavlı Tavuk Dolması
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 13 malzeme
Kategori: Aperatifler
Zorluk: Kolay

Pilavlı Tavuk Dolması

23 Aralık 2020 0 0 Yorum Yok
1690 görüntüleme
1. Pilav tenceresi içerisine tereyağı ve zeytinyağı alınarak kızdırılır. 2. Önceden güzel bir şekilde yıkanmış ve suyu süzülmüş olan pirinçler eklenerek 4 dakika kavrulur. 3. Ardından dolmalık fıstık ve kuş üzümü eklenerek 1 dakika daha kavrulduktan sonra tarçın ve karabiber eklenip karıştırılır. 4. Son olarak üzerine sıcak su eklenir ve…
Çikolatalı Sufle
Hazırlama Süresi: 45 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Çikolatalı Sufle

19 Kasım 2020 0 0 Yorum Yok
4763 görüntüleme
İlk olarak kakao, şeker ve küçük parçalara ayrılmış çikolatayı bir kasede harmanlayın. Tereyağını tencerede eritin. Tencerenin içerisine unu ekleyip rengi sararıncaya kadar kavurun. Süt ve çikolatalı karışımı ekleyip 3 dakika pişirin ve ocaktan alıp ılımaya bırakın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın. Sarılarını çikolatalı hamura ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını ise…
Köfteli Brüksel Lahanası
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Köfteli Brüksel Lahanası

20 Ekim 2020 0 0 Yorum Yok
718 görüntüleme
Bürüksel lahanalarının üst yapraklarını temizleyerek sap kısımlarını kesin. Ortadan ikiye kesin Kıyma rendelenmiş soğan, biber salçası tuz ve baharatları ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayıp iki lahananın arasına yerleştirin. Köfteli lahanaları fırın kabına dizin. Tereyağını tavada eritin. Domates salçasını ilave edip karıştırın. Suyu ekleyip hazırladığınız sosu lahanaların üzerine gezdirin. Lahana…
Hindili Milföy
Hazırlama Süresi: 35 dakika
İçeriğinde: 6 malzeme
Zorluk: Kolay

Hindili Milföy

16 Eylül 2020 0 0 Yorum Yok
746 görüntüleme
Soğanı soyup rendeleyin. Maydanozu ayıklayıp kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Hindi kıymasını ilave edip kavurun. Soğanı ve maydanozu ilave edip 1 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hazır milföy hamurlarını üçgenler şeklinde kesin. Her üçgenin bir kenarına kıymalı karışımdan sürün ve sigara böreği gibi yuvarlayın. Bu işlemi hamur ve iç…
Havuçlu Cevizli Kek
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 11 malzeme
Zorluk: Kolay

Havuçlu Cevizli Kek

9 Eylül 2020 0 0 Yorum Yok
12282 görüntüleme
Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri bir kabın içerisine alın. Şeker eriyinceye kadar malzemeleri mikserle çırpın. Ardından bir bardak süt ve sıvı yağı üzerine ekleyerek karıştırmaya devam edin. Havuçların kabuklarını soyup rendeledikten sonra, elinizle sıkarak fazla suyunu akıtın. Karışımın içerisine rendelenmiş havuç, ufalanmış ceviz ve tarçını da ekleyerek karıştırın. Başka bir…
Çıtır Simit
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Zorluk: Kolay

Çıtır Simit

2 Eylül 2020 0 0 Yorum Yok
3962 görüntüleme
1. Hamurumuzu karıştırma kabına ılık su ılık süt şeker maya tuz zeytinyağı alıp karıştıralım. 2. Üzerine 4, 5 su bardağı unu ekleyip yavaş yavaş yoğuralım. 3. Hazır olan hamurumun üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat mayalandıralım. 4. Daha sonra tezgaha alıp 20 eşit parcada beze yapıyoruz. 5. Bezelerin her birini rulo…
Fırında Kıymalı Patates
Hazırlama Süresi: 50 dakika
İçeriğinde: 12 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Fırında Kıymalı Patates

19 Ağustos 2020 0 0 Yorum Yok
1077 görüntüleme
Tavaya sıvı yağı koyalım soğanları ince doğrayıp tavaya ekleyip kavuralım. Kavrulan soğanın üzerine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edelim. Kıyma Kavrulduktan sonra içerisine sarımsak, domates salçası, biber salçası, rendelenmiş domates, kapya biber, kara biber ve tuzu ekleyerek karıştıralım. Son olarak suyu ilave edip 1-2 dakika pişirelim. Fırın kabınızın tabanına dilimlediğiniz…
Edirne Tava Ciğeri
İçeriğinde: 4 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Edirne Tava Ciğeri

12 Ağustos 2020 0 0 Yorum Yok
7565 görüntüleme
Ciğeri zarından ve sinirlerinden ayırarak baton şeklinde kesin ve dinlenmesi için derin dondurucu da en az 1-2 saat dinlendirin. Derin dondurucudan alıp bekletmeden ince yaprak şeklinde dilimleyin. Buzlu suda 10 dakika dinlendirip suyunu süzün. Kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın. Derin bir kapta un ve tuzu karıştırıp ciğerleri bu karışıma bulayın.…
Cılbır
Hazırlama Süresi: 20 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Aperatifler
Zorluk: Kolay

Cılbır

10 Temmuz 2020 0 0 Yorum Yok
3009 görüntüleme
Bir tencerede su, tuz ve sirkeyi kaynatın. Bir çorba kepçesini kaynayan suyun içine batırın. Yumurtayı kepçe içindeki suya kırın. Pişince suyu süzüp tabağa aktarın. Tüm yumurtaları bu şekilde pişirin. Yumurtaların üzerine dövülmüş sarımsaklarla birlikte çırpılmış yoğurdu dökün. Tereyağını bir cezvede kızdırıp yoğurt üzerine gezdirin. En son kırmızı toz biber serpip…
Sarıyer Böreği
Hazırlama Süresi: 120 dakika
İçeriğinde: 12 malzeme
Zorluk: Kolay

Sarıyer Böreği

26 Haziran 2020 0 0 Yorum Yok
2728 görüntüleme
Hamur için unu yoğurma kabına alıp, ortasını havuz şeklinde açın. İçine yumurta, ayçiçeği yağı, limon suyu, tuz ve su ekledikten sonra yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin. İç malzeme için yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı bir tavaya alıp kavurun.…
Kuş Yuvası Böreği
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Kolay

Kuş Yuvası Böreği

3 Haziran 2020 0 0 Yorum Yok
3497 görüntüleme
İç malzeme için tüm malzemeyi karıştırın ve kenara alın. Bir adet yufkayı düz bir zemine serin. Yarısını ayçiçeği yağı ile hafifçe yağlayın. Diğer yarıyı üzerine kapatın. Daha sonra yufkayı üçgen şeklinde beşe bölün. Bir parçayı geniş kısmından başlayarak çok sıkı olmayacak şekilde sigara böreği gibi sarın. En uçta kalan 3…
Tavuk Etli Papara
İçeriğinde: 12 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Orta

Tavuk Etli Papara

28 Mayıs 2020 0 0 Yorum Yok
4952 görüntüleme
Tavuğu büyük bir tencerenin içine yerleştirip üzerini geçecek kadar su ekleyin. Su kaynayana kadar orta sonrasında ise kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzüp 2 su bardağı kadarını ayırıp sıcak olarak saklayın. Derisini ve kemiğini ayırıp etleri parmak büyüklüğünde parçalar şeklinde koparın. Yoğurt sos için, yoğurdu, kıyılmış sarımsak, tuz ve toz…
Çikolatalı ve Cevizli Cheesecake
İçeriğinde: 11 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Orta

Çikolatalı ve Cevizli Cheesecake

5 Nisan 2020 0 0 Yorum Yok
3927 görüntüleme
Tabanı için bisküvileri mutfak robotunda un haline getirip sütle yoğurun. Büyük boy bir kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı serip bisküvili hamuru elinizle bastırarak yerleştirin. Peynirli kısım için ceviz hariç tüm malzemeyi karıştırın. Cevizi de ekleyip son bir kez karıştırdıktan sonra bisküvilerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 55 dakika…
Mantarlı Börek
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Kolay

Mantarlı Börek

1 Aralık 2017 0 1 Yorum Yok
7260 görüntüleme
İlk önce mantar, havuç ve  biberleri doğrayıp. Yağ döktüğümüz tavada pişiriyoruz. Pişirme esnasında içerisine baharatları ve tuzu ilave ediyoruz. Sebzeler suyunu çektikten sonra ateşten alıyoruz. Yufakalarımızı dört parçaya bölüp içerisine malzememizden koyup. yassı bir şekilde katlıyoruz. Çırpmış olduğumuz yumurtaya bulayıp oradan galeta ununa bulayıp tavada bir güzel kızartıyoruz. Afiyet olsun…
Elmalı Kurabiye
İçeriğinde: 10 malzeme
Zorluk: Kolay

Elmalı Kurabiye

14 Kasım 2017 0 1 Yorum Yok
4068 görüntüleme
İçini hazırlamakla işe başlıyoruz. Elmaları soyup bir güzel rendeleyelim ve tavaya koyup üzerine toz şeker ilave edip, suyunu çekene kadar pişirelim. Son olarak tarçını ilave edip bir güzel karıştırıp soğumaya bırakalım. Hamuru hazırlamak için bir kaba margarini ve pudra şekerini koyup iyice karıştıralım. Üzerine sıvı yağı, yoğurdu, vanilyayı ve kabartma…
Saç Tava
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 4 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Saç Tava

29 Ağustos 2017 0 1 Yorum Yok
6133 görüntüleme
Etimizi sacın üzerine koyalım. Kendi suyunu salıp çekince, üzerine yağ ekliyoruz. Biberlerimizi doğrayıp, etlerimizi kavurmaya devam ediyoruz. Sürekli karıştırmaya özen gösterelim. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp etimize ekliyoruz. Ardından baharatlarımızı ilave edip karıştırıp ateşten alıyoruz.
Lazanya
İçeriğinde: 13 malzeme
Zorluk: Zor

Lazanya

10 Ağustos 2017 0 1 Yorum Yok
2408 görüntüleme
Soğanı küçük küpler halinde doğrayın ve tavaya ekleyip kavurun. Üzerine kıymayı ilave edip soğanlarla beraber kıyma suyunu çekip renk alana kadar yaklaşık 5 dakika kadar kavurun. Kavrulan kıymaların üzerine 2 yemek kaşığı salçayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Domatesi rendeleyin ve içerisine 2 bardak su koyup tavaya ekleyin. Üzerine baharatları…
Portakallı Kurabiye
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Zorluk: Kolay

Portakallı Kurabiye

18 Mayıs 2017 0 1 Yorum Yok
4936 görüntüleme
Oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini karıştırma kabına alın. Yumurta sarısı ve pudra şekeri ilavesiyle krema halini alana kadar elinizle karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar katıp, hamuru toparlanana kadar yoğuralım. Streç film ile sardıktan sonra buzdolabında bekletelim. Portakal kabuğu şekerlemesini küçük parçalar halinde keselim. Dinlenen hamuru, şekerleme ve rendelenmiş…
Çiğ Börek
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Zorluk: Orta

Çiğ Börek

11 Nisan 2017 0 1 Yorum Yok
4779 görüntüleme
Unu bir kaseye boşaltıp içine tuz, sirke ve suyu ekleyin. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. 40-45 dakika nemli bez altında dinlendirmeye bırakın Bu arada Kıymaya ince ince kıyılmış soğan, tuz ve karabiber ilave ederek iyice karıştırın. Harcın içerisine en son 1/2 çay bardağı suyu ilave edip tekrar yoğurun. Dinlenen…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta