Bu ölçü biraz koyu kıvam için..Kıvamını açmak için suyu artıra bilirsiniz..
Tuz
2 Tatlı Kaşığı
Nane ve Pul biber(üzeri için.)
Porsiyonlar
Hazırlık Süreci:
İlk olarak mercimekleri berrak su akanakadar yıkanır . Süzgece alıp süzülmesi için bir kenarda bekletilir.
Daha sonra sırayla soğanımızı ince ince doğruyoruz sırayla havucu ve patatesi rendeliyoruz.
Sonra tenceremizi ocağın üzerine koyuyoruz içine tereyağımızı ve sıvı yağımızı ekliyoruz yağ eridikten sonra sırayla önce soğanı ekleyip kavuruyoruz.Sonra salçayı ekliyoruz kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Rendelediğimiz patates ve havucu ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
Daha sonra kırmızı mercimek ilavesi ile karıştırıp su ve tuzu ilave ediyoruz. Düdüklünün kapağı kapatılıp orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.(Kaynamaya başlarken düdüklünün havasını acık tutun kaynadıktan sonra kapatırsanız daha iyi sonuç alırsınız.)
15 ile 20 dk arasında altını kapatıp ocaktan alınız.(Eğer benim gibi beklemek istemiyorsanız düdüklünüzü hava çıkan yerini akan musluğun altına tutarsanız daha çabuk kapağını açabilirsiniz.)
En son olarak nane ve pul biberi ekliyoruz. Afiyet olsun…