Malzemeler:
- Bütün TAvuk1 Adet
- Yoğurt1 Tatlı KaşığıSosu İçin
- Sıvı Yağ2 Yemek KaşığıSosu İçin
- Domates Salçası1 Tatlı KaşığıSosu İçin
- Pilavlık Pirinç2 Su BardağıPilav için
- Tereyağ2 Yemek KaşığıPilav için
- Sıvı Yağ2 Yemek KaşığıPilav için
- Dolmalık Fıstık1/2 Çay KaşığıPilav için
- Kuş üzümü1/2 Çay KaşığıPilav için
- Tuz1 Tatlı KaşığıPilav için
- Tarçın1 Çay KaşığıPilav için
- Karabiber1 Çay KaşığıPilav için
- Sıcak Su2 Su Bardağı
Hazırlık Süreci:
1. Pilav tenceresi içerisine tereyağı ve zeytinyağı alınarak kızdırılır.
2. Önceden güzel bir şekilde yıkanmış ve suyu süzülmüş olan pirinçler eklenerek 4 dakika kavrulur.
3. Ardından dolmalık fıstık ve kuş üzümü eklenerek 1 dakika daha kavrulduktan sonra tarçın ve karabiber eklenip karıştırılır.
4. Son olarak üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ayarlanarak kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.
5. Güzelce yıkanan tavuk içerisine hazırlanan iç pilavı fazla bastırmadan serbest bir şekilde yerleştirin.
6. Daha sonra tavuğun ayakları derisinde açtığınız delik içerisinden geçirilerek sabitlenir.
7. Açık kalan alanlar ise şiş yardımıyla kapatılıp yağlanmış borcama yerleştirilip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 60 dakika pişirilir.
8. Uygun bir karıştırma kabı içerisinde yoğurt, sıvı yağ ve domates salçası karıştırılıp pişen tavuğun üzerine sürülerek 15 dakika daha kızarana kadar pişirilip sıcak bir şekilde servis edilir.
Dipnotlar:
Garnitür olarak haşlanmış sebzeler kullanabilirsiniz.
Tavuk içerisindeki pilavın hamur olmaması için yerleştirilmesi serbest ve fazla basılmamış şekilde olmalıdır.