Malzemeler:
- Lazanya1 Paket
- Kıyma750 Gr.
- Soğan4 Adet
- Domates10 Adet
- Sarmısak7 Diş
- Salça2 Yemek KaşığıBiber ve domates karışık
- Sıvıyağ1/2
- Kaşar Peynir500 Gr.
- Su2 Su Bardağı
- Fesleğen + Karabiber + Kekik + TuzGöz Kararı
- Süt1 L.Başemel sos için
- Un5 Yemek KaşığıBaşemel sos için tepeleme.
- Tereyağ125 Gr.Başemel sos için gerekirse az miktarda sıvı yağ da ilave edilebilinir.
Hazırlık Süreci:
Soğanı küçük küpler halinde doğrayın ve tavaya ekleyip kavurun.
Üzerine kıymayı ilave edip soğanlarla beraber kıyma suyunu çekip renk alana kadar yaklaşık 5 dakika kadar kavurun. Kavrulan kıymaların üzerine 2 yemek kaşığı salçayı ilave edip karıştırmaya devam edin.
Domatesi rendeleyin ve içerisine 2 bardak su koyup tavaya ekleyin.
Üzerine baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın.
Beşamel sos hazırlığı için; ayrı bir tencereye tereyağ ve unu ekleyip un kokusunu verene kadar kavurun.
1 litre sütü tencereye dökün. Orta ateşte sos kıvamına gelene kadar kaynatın.
Tepsinin altına kıyma sosundan bir miktar dökün. Lazanyaları tepsiye bir sıra dizin. Üzerine hazırladığınız kıyma harcından dökün. Kıymalı iç harcın üzerine beşamel sostan dökün. Sosun üzerine bir kat daha lazanyayı yayın. İkinci katta da aynı işlemi uygulayın. Lazanyalar bitene kadar aynı işlemi uygulamaya devam edin. En son lazanyaların üzerine hazırladığınız beşamel sostan dökün ve iyice yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinden serpin. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 20 dakika pişirdikten sonra ılınması için bekletin.
Ardından dilimleyerek servis yapın.
Dipnotlar:
Lazanyaları tepsiye kuru olarak dökülüyor. Hazırlamış olduğunuz kıymalı sos bol sıvı olduğu için fırında lazanyalarda makarna gibi pişmiş oluyor.
Ayrıca bu tarifi Yengemden yürüttük.. :))