Malzemeler:
- Un3 Su Bardağı
- Yumurta3 Adet
- Toz Şeker1 Su Bardağı
- Süt1 Su Bardağı
- Sıvı Yağ1 Su Bardağı
- Ceviz1 Su Bardağı
- Havuç2 Adet
- Tarçın1 Tatlı Kaşığı
- Vanilya1 Paket
- Kabartma Tozu1 Paket
- Krema2 Su BardağıÜzeri İçin
Porsiyonlar
Hazırlık Süreci:
- Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri bir kabın içerisine alın.
- Şeker eriyinceye kadar malzemeleri mikserle çırpın.
- Ardından bir bardak süt ve sıvı yağı üzerine ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Havuçların kabuklarını soyup rendeledikten sonra, elinizle sıkarak fazla suyunu akıtın.
- Karışımın içerisine rendelenmiş havuç, ufalanmış ceviz ve tarçını da ekleyerek karıştırın.
- Başka bir kabın içerisine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Katı malzemelere elekten geçirerek karışıma ekleyin.
- Tüm malzemeleri mikserle çırptıktan sonra, kek kalıbını tereyağı ile yağlayın.
- Keki önceden ısıtılmış 160 derece fırına atarak yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Eğer kekin üzerine krema eklemek istiyorsanız, ev yapımı yada hazır krema ekleyebilirsiniz.
Dipnotlar:
- Tarifte kullanacağınız yumurtaları mutlaka oda sıcaklığında bekletin.
- Kek harcında topaklanma olmaması için, mikser kullanın.
- Eğer kıvamı çok sulu olursa, azar azar un ekleyerek akışkan bir harç elde edebilirsiniz.
- Havuçların suyunu sıkmak, kekin içinin tam pişmesini sağlar.
- Keki fırına attıktan sonra ilk 20 dakika kapağını açmayın. Daha sonra pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırabilirsiniz.
- Krema ekleyecekseniz, kekin soğumasını ve kremanın ılımasını bekleyin. Aksi takdirde krema kekin üzerinde yayılacaktır.