Tavaya sıvı yağı koyalım soğanları ince doğrayıp tavaya ekleyip kavuralım.
Kavrulan soğanın üzerine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edelim.
Kıyma Kavrulduktan sonra içerisine sarımsak, domates salçası, biber salçası, rendelenmiş domates, kapya biber, kara biber ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
Son olarak suyu ilave edip 1-2 dakika pişirelim.
Fırın kabınızın tabanına dilimlediğiniz patatesleri dizelim ve kıymalı harcımızı suyunu süzdürerek üzerine yerleştirelim.
Son olarak kıymalı harçtan kalan suyu patateslerin üzerine gezdirelim.
Üzerine alüminyum folyo sarıp fırınımıza kayalım.
Yemeğimizi 200°C fırında yaklaşık yarım saat pişmeye bırakalım.
Daha sonra alüminyum folyoyu çıkarıp 10 dakika kadar fırında pişirelim
Afiyet olsun.
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.