Tarifler

Kayseri Yağlaması
İçeriğinde: 14 malzeme
Kategori: Aperatifler
Zorluk: Kolay

Kayseri Yağlaması

10 Mart 2022 0 0 Yorum Yok
487 görüntüleme
Unun ortasına havuz açıp içine ılık süt, maya, sıvı yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Ilık suyu da yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Temiz bir kaba hafif un serpiştirip hamuru içine koyun, üzerini streç filmle kapatıp oda sıcaklığında yaklaşık 40 dakika mayalandırın. Ardından hamuru bezelere ayırın ve üzerini yeniden bezle kapatıp…
Un Helvası
İçeriğinde: 5 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Un Helvası

28 Şubat 2022 0 0 Yorum Yok
512 görüntüleme
Un ve dolmalık fıstığı bir tencereye alın. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla fıstıkların rengi hafifçe dönene kadar kavurun. Tereyağını ilave edip fıstıkların rengi sararana kadar kavurmaya devam edin. Ayrı bir kapta su ve toz şekeri eriyene kadar karıştırın. Şerbeti helvanın üzerine ekleyin. Kısık ateşte helva suyunu çekip, tencerenin etrafına yapışmayacak…
Tavuk Suyuna Çorba
İçeriğinde: 9 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Kolay

Tavuk Suyuna Çorba

16 Şubat 2022 0 0 Yorum Yok
636 görüntüleme
Tavuk budunu ve göğsünü yıkayıp birlikte tencereye yerleştirin. Kabukları temizlenip üçe bölünmüş havuç, kabukları temizlenmiş bütün soğan ve sarımsağı tencereye ekleyip, üzerini üç parmak geçecek kadar su ilave edin. Tuzunu ayarlayıp kaynayana kadar harlı, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte tavuk yumuşayana dek pişirin. İçinden tavuk etlerini çıkarın ve didikleyip kenara…
Mercimek Köftesi
Hazırlama Süresi: 50 dakika
İçeriğinde: 12 malzeme
Kategori: Diğer Tarifler
Zorluk: Kolay

Mercimek Köftesi

26 Ocak 2022 0 0 Yorum Yok
599 görüntüleme
* Bol suda yıkadığınız kırmızı mercimeği sıcak suda kaynatın. Suyunu çekmeye yakın ince bulguru ekleyin, mercimeği ocaktan alın. * Üzerine ince bulguru ekleyin. Kapağını kapattığınız tencerede ince bulguru şişmesi için mercimekle birlikte 15 dakika kadar bekletin. * Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın ve tavaya aktarın.…
Fırında Acılı Karnabahar
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Sebze Yemekleri
Zorluk: Kolay

Fırında Acılı Karnabahar

18 Ocak 2022 0 0 Yorum Yok
541 görüntüleme
* 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı ucu ile karbonat, 1 çay fincanı soda ekleyerek çırpıyoruz. * Geniş bir tabağa; Un, Tuz, Karabiber alarak karıştırıyoruz. * 75 gr kadar tereyağı, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 3 yemek kaşığı acı toz biber. Tavaya aldığımız yağımızın altını çok kısık ateşte açıyoruz ve sarımsak…
Fincan Tatlısı
Hazırlama Süresi: 25 dakika
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Fincan Tatlısı

12 Ocak 2022 0 0 Yorum Yok
560 görüntüleme
Tencere içerisine şeker, un ve süt alınarak kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağın altı kapatılır ve tereyağ ile vanilya eklenir. Kullanmak istediğiniz kalıp veya kaselere bu karışımdan dökülüp tamamen soğuması için 1.5 saat buz dolabında bekletilir. Soğuduktan sonra kalıplarından çıkarılarak her yüzeyi Hindistan cevizi rendesine bulanır ve…
Pizza Tadında Yumurtalı Ekmek Tarifi
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Zorluk: Kolay

Pizza Tadında Yumurtalı Ekmek Tarifi

5 Ocak 2022 0 0 Yorum Yok
511 görüntüleme
Bir kabın içerisine yumurta, süt, zeytinyağı, tuz, karabiber ve peynirleri alıp güzelce karıştırın. Sosis ve doğranmış dereotunu da ilave edin. Ekmeklerinizi yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Ekmeklerinizin üzerine hazırladığınız karışımı pay edin. Ardından 190 derecelik fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Daha sonra çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler…
Napoliten Soslu Makarna
Hazırlama Süresi: 35 dakika
İçeriğinde: 12 malzeme
Kategori: Makarna Tarifleri
Zorluk: Kolay

Napoliten Soslu Makarna

22 Aralık 2021 0 0 Yorum Yok
607 görüntüleme
1. Derin bir tencereye suyu koyun ve kaynamasını bekleyin. 2. Kaynayan suya tuz ve zeytinyağını ilave ettikten sonra, makarnaları ekleyin ve dilediğiniz sertliğe ulaşıncaya kadar pişirin. 3. Napoliten sos için: Zeytinyağını tavaya ilave edin ve ısıtın. Sarımsakları minik minik doğrayın ve zeytinyağında kavurun. 4. Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin. 5.…
Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi
Hazırlama Süresi: 42 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Kurabiye Tarifleri
Zorluk: Kolay

Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi

14 Aralık 2021 0 0 Yorum Yok
538 görüntüleme
Yumurta, toz şeker ve tereyağını mikserle çırparak şeker eriyene ve karışım bütünleşene kadar karıştırın. Unu ve diğer malzemeleri ekleyerek hamuru yoğurun. Hamurun ele yapışmaması gerekiyor. Eğer hamur elinize yapışıyorsa kenarda beklettiğiniz 1/2 su bardağı unu kaşıkla ekleyin. Hamur elinize yapışmadığı anda un eklemeyi bırakın. Hamuru streç filmle sararak yarım saat…
Fırın Makarna
Hazırlama Süresi: 50 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Makarna Tarifleri
Zorluk: Kolay

Fırın Makarna

20 Ekim 2021 0 0 Yorum Yok
592 görüntüleme
1. Makarnaları derin bir tencerede bol suda 8-10 dakika haşlayın. 2. Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin. 3. Beşamel sos için margarini ve unu tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun. 4. Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da robot ile…
Yayla Çorbası
Hazırlama Süresi: 15 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Kolay

Yayla Çorbası

13 Ekim 2021 0 0 Yorum Yok
615 görüntüleme
Tencereye suyu ve pirinçleri koyup kaynatın. Ayrı bir kapta unu ve yoğurdu ilave edip karıştırın. Kaynayan sudan bir kepçe alarak unlu karışıma dökün ve çırpın. Çorba kıvama gelince altını kapatıp üzerine kuru nane ve tuzu ilave edin. Üzeri için tereyağını eritip içine baharatları atın ve çorbaya ekleyin.
Muzlu Milföy
Hazırlama Süresi: 55 dakika
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Muzlu Milföy

6 Ekim 2021 0 0 Yorum Yok
684 görüntüleme
İlk olarak oda sıcaklığındaki milföyleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Bu sırada kreması için tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine aktarın. Kıvam alana dek devamlı karıştırarak pişirin. Üzerini kapatıp soğumaya bırakın. Ardından milföyleri ortadan…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta