Tarifler

Buharda Mantı
Hazırlama Süresi: 40 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Zorluk: Orta

Buharda Mantı

29 Mart 2017 0 1 Yorum Yok
11239 görüntüleme
Kıymaları soğan ile yoğurup içine birer tutam kimyon, karabiber ve tuz ekleyin. Diğer yandan un, yumurta, su ve tuz ile mantı hamurunu yoğurun. Hamurun parçalara bölüp avuç içi büyüklüğünde ve 2 mm inceliğinde tek tek açın. İçine 1 çorba kaşığı kadar harç yerleştirin. Avuç içine alınan hamurlar 5-6 yerinden çimdik…
Tereyağlı Karides Güveç
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 3 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Tereyağlı Karides Güveç

22 Şubat 2017 0 1 Yorum Yok
5922 görüntüleme
Karidesleri su ile yıkayın, güvecin içerisine karidesleri koyun. Sarımsak istersek bunları da soyup, dilim dilim kesin ve güvecin içersine koyun. Tereyağının üzerine ekleyerek fırına verin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dk kadar pişirin, sıcak olarak servis edin.
Mücver
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Zorluk: Kolay

Mücver

9 Şubat 2017 0 1 Yorum Yok
2642 görüntüleme
Kabakları rendele, yeşillikleri kıy, yumurta, un, baharat ve beyaz peynirle karıştır. Tavaya biraz sıvı yağ dök, ısınınca mücver karışımından bir yemek kaşığı kadarını içine at. Yayılıp kızardığında diğer tarafını da çevirip güzelce kızart. Mücverleri kâğıt havluya çıkart ki fazla yağı süzülsün.
Etli Çiğ Köfte
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 12 malzeme
Kategori: Türk Mutfağı
Zorluk: Zor

Etli Çiğ Köfte

31 Ocak 2017 0 1 Yorum Yok
6247 görüntüleme
Köfte leğeni içine ince bulguru ve doğramış olduğumuz kuru soğanları koyarak iyice yoğrulur. Üzerine kıyma, salça, isot (su ile ıslatarak karışıma koyulur), pul biber, kimyon, kırmızı acı toz biber, karabiber, limon suyu karıştırılarak yoğrulmaya devam edilir. Sonra ince kıyılmış taze soğan ve maydonozlar ilave edilir. Tuzu atılarak iyice yoğrulur. Avuç…
Fırında Norveç Uskumru
Hazırlama Süresi: 50 dakika
İçeriğinde: 5 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Fırında Norveç Uskumru

25 Ocak 2017 0 1 Yorum Yok
4575 görüntüleme
Balıklarımızı bir güzel temizleyip ortadan yarıyoruz. İçine doğramış olduğumuz soğan ve limonları koyup yeteri miktarda tuz ve karabiber atıyoruz. Alüminyum folya ya sarıp önceden 200 derecede ısıtmış olduğumuz fırına koyup yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun
Peynirli Tepsi Böreği
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Zorluk: Kolay

Peynirli Tepsi Böreği

18 Ocak 2017 0 1 Yorum Yok
10925 görüntüleme
Böreğin sosu için; sıvı yağı, süt ve yumurtayı bir kapta güzelce çırpın. Böreğin iç harcı için; maydanoz yapraklarını incecik kıyın ve içerisine beyaz peyniri, rendelemiş olduğunuz kaşar peyniri karıştırın. Dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayın. Bir adet yufkayı tepsiye açıp kenar kısımlarını dışarı doğru sarkıtın. Yufkanın üzerine hazırladığınız sos karışımından sürün.…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta