Tarifler

Kabaklı Muska Böreği
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Kolay

Kabaklı Muska Böreği

12 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
2226 görüntüleme
Margarini tavaya alın ve eritin. Kabağı rendeleyin ve elinizle sıkıp suyunu alın. Peyniri ezin ve içerisine ekleyin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu kıyıp içine ilave edip karıştırın. Yufkaları tek tek düz zemine serip 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Kestiğiniz yufka parçalarını fırça yardımıyla eritilmiş margarin ile yağlayın. Yufkanın bir…
Menemen
İçeriğinde: 6 malzeme
Zorluk: Kolay

Menemen

25 Ekim 2015 0 2 Yorum Yok
18908 görüntüleme
Zeytinyağı  tavaya koyup kizartiyoruz domates ve biberi koyup kizartiyoruz ve sucuk ve pastırma  koyup bir dakika sonra ocaktan aliyoruz afiyet olsun.
Aşure
İçeriğinde: 15 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Orta

Aşure

21 Ekim 2015 0 1 Yorum Yok
2775 görüntüleme
Buğday, nohut, fasülye akşamdan ıslatılı. Suları değiştirilerek ertesi gün ayrı ayrı haşlanır. Haşlanan buğdayın içine yıkanmış pirinç ilave edilir. Tekrar iyice haşlanır. Nohut ve fasülyenin haşlama suyu süzülerekbuğdaya katılır. Önceden ıslatılmış kuru üzüm, kuş üzümü, badem, ufak doğranmış kuru kaysı, incir, gülsuyu, karanfil, şeker ilave edilipbir taşım kaynatılır. Kaselere boşaltılır,…
Safranlı Pilav
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Pilav Tarifleri
Zorluk: Kolay

Safranlı Pilav

20 Ekim 2015 0 1 Yorum Yok
3500 görüntüleme
Margarini eritip, yıkanmış pirinci ekleyin. Tuz ilave ederek pirinçler tane tane ayrışana dek kavurun. Sıcak sudan bir bardak ayırın ve safranı içerisine atın. 2 su bardağı sıcak su ve safranlı suyu pirinçlere ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Demlendikten sonra pul biber ve kıyılmış maydanozla servis yapın.
Havuçlu ve Peynirli Rulo Börek
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Orta

Havuçlu ve Peynirli Rulo Börek

20 Ekim 2015 0 1 Yorum Yok
2149 görüntüleme
Margarini eritin. Yumurta ve sütü derin bir kapta çırpın. Eritilmiş margarini içine ekleyin. Böreğin iç malzemesi için ezilmiş peynir, rendelenmiş havuç, kıyılmış maydanoz, çörekotu ve pul biberi karıştırın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın ve üzerine margarinli karışımdan sürün. İkinci yufkayı üzerine serin ve tekrar karışım ile yağlayın. Üçüncü…
Türk Kahveli Kurabiye
İçeriğinde: 8 malzeme
Zorluk: Kolay

Türk Kahveli Kurabiye

20 Ekim 2015 0 1 Yorum Yok
2383 görüntüleme
Un, pudra şekeri ve nişastayı derin bir yoğurma kabına alalım. Üzerine Türk Kahvesi, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek elimizle karıştıralım. Yumurta ve margarini yoğurma kabına ekleyerek hamur toparlanıncaya kadar yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde oval olacak şekilde yuvarlayalım. 2-3 cm aralıklarla yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Bir…
Karnabahar Kızartma
Hazırlama Süresi: 20 dakika
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Sebze Yemekleri
Zorluk: Kolay

Karnabahar Kızartma

16 Ekim 2015 0 2 Yorum Yok
22128 görüntüleme
1. Karnabaharın sert kısımlarını kesip ve çiçekleri ayıklanmış olarak parçalara ayırın. 2. Karnıbaharları bir tencerede koyarak üzerine su ve yeterince tuz atıp, hafif yumuşayana kadar haşlayın. 3. Derin bir kapta süt, yumurta ve unu çırpın. Karnabaharları bu karışıma batırıp, kızdırdığınız tavada önlü arkalı kızartın.
Labneli Börek
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 4 malzeme
Zorluk: Kolay

Labneli Börek

13 Ekim 2015 0 0 Yorum Yok
1695 görüntüleme
1. Soğanları küçük küp küp doğrayıp tavaya atıyoruz. 2. Rendelemiş olduğumuz havuçları tavaya ekliyor ve hafifçe kızartıyoruz. 3. Son olarak labne peynirimizi ilave edip karıştırıyoruz. 3. Milföyleri ikiye kesip arasına bu karışımdan koyup köşelerinden kapatıp fırına veriyoruz.
Mozaik Pasta
İçeriğinde: 4 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Mozaik Pasta

13 Ekim 2015 0 1 Yorum Yok
2577 görüntüleme
Klasik usul mozaik pasta tarifi için, uygun bir kaba, bisküvileri kırarak başlayalım. Başka bir kapta katı yağı eritelim. Yağın içine de kakao ve sütü ekleyip, karıştıralım. Bisküvileri de bu karışıma ekleyelim. Bu şekilde bütün malzemeleri harmanlayalım. Şeffaf folyoyu düz bir zemine yayıp, harcımızı üzerine yayalım. Pastamızı elimizle şekillendirelim. Ortalama 2,5-3…
Peynirli Rulo Çıtır Börek
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Zorluk: Kolay

Peynirli Rulo Çıtır Börek

2 Eylül 2015 0 1 1 Yorum
2970 görüntüleme
Peynir ve maydanozu karıştırıyoruz. Ayrı bir yerde çırptığımız yumurtaya sıvı yağ ve sütü karıştırıyoruz. Yufkaları üçgen şeklinde kesiyoruz. ilk yufkamızı alıp üzerine hazırlamış olduğumuz yumurta karışımını sürüyoruz ve üzerine başka bir yufka kapatıyoruz. Bunun üzerine peynir karışımını koyarak sarıyoruz. Bu şekilde diğerlerini hazırlayıp tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp çörek…
Yıldız Şehriyeli Pirinç Pilavı
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Pilav Tarifleri
Zorluk: Kolay

Yıldız Şehriyeli Pirinç Pilavı

5 Ağustos 2015 0 0 Yorum Yok
12553 görüntüleme
Yağsız tencereye şehriyeleri ilave edip renk alıncaya kadar kavurun. Tencereye tereyağını ilave edin ve eritin. Pirinci ve tuzu ekleyin kavurmaya devam edin. Et suyunu ilave edin. Kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Kapağını açıp karabiber ile lezzetlendirin. Ardından 10-15 dakika demlenmesi için kenara alın.
Domates Çorbası
İçeriğinde: 9 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Kolay

Domates Çorbası

30 Temmuz 2015 0 0 Yorum Yok
9830 görüntüleme
Domatesleri ortadan ikiye bölün ve fırın tepsisine yerleştirin, içlerine birer diş sarımsak saplayın. Üzerlerine tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkan domatesleri kabuklarından ve sarımsaklardan ayırın. Bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Domatesleri ilave edin ve kavurmaya devam…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta