Tarifler

Edirne Tava Ciğeri
İçeriğinde: 4 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Edirne Tava Ciğeri

12 Ağustos 2020 0 0 Yorum Yok
7589 görüntüleme
Ciğeri zarından ve sinirlerinden ayırarak baton şeklinde kesin ve dinlenmesi için derin dondurucu da en az 1-2 saat dinlendirin. Derin dondurucudan alıp bekletmeden ince yaprak şeklinde dilimleyin. Buzlu suda 10 dakika dinlendirip suyunu süzün. Kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın. Derin bir kapta un ve tuzu karıştırıp ciğerleri bu karışıma bulayın.…
Cılbır
Hazırlama Süresi: 20 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Aperatifler
Zorluk: Kolay

Cılbır

10 Temmuz 2020 0 0 Yorum Yok
3015 görüntüleme
Bir tencerede su, tuz ve sirkeyi kaynatın. Bir çorba kepçesini kaynayan suyun içine batırın. Yumurtayı kepçe içindeki suya kırın. Pişince suyu süzüp tabağa aktarın. Tüm yumurtaları bu şekilde pişirin. Yumurtaların üzerine dövülmüş sarımsaklarla birlikte çırpılmış yoğurdu dökün. Tereyağını bir cezvede kızdırıp yoğurt üzerine gezdirin. En son kırmızı toz biber serpip…
Sarıyer Böreği
Hazırlama Süresi: 120 dakika
İçeriğinde: 12 malzeme
Zorluk: Kolay

Sarıyer Böreği

26 Haziran 2020 0 0 Yorum Yok
2729 görüntüleme
Hamur için unu yoğurma kabına alıp, ortasını havuz şeklinde açın. İçine yumurta, ayçiçeği yağı, limon suyu, tuz ve su ekledikten sonra yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin. İç malzeme için yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı bir tavaya alıp kavurun.…
Kuş Yuvası Böreği
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Kolay

Kuş Yuvası Böreği

3 Haziran 2020 0 0 Yorum Yok
3498 görüntüleme
İç malzeme için tüm malzemeyi karıştırın ve kenara alın. Bir adet yufkayı düz bir zemine serin. Yarısını ayçiçeği yağı ile hafifçe yağlayın. Diğer yarıyı üzerine kapatın. Daha sonra yufkayı üçgen şeklinde beşe bölün. Bir parçayı geniş kısmından başlayarak çok sıkı olmayacak şekilde sigara böreği gibi sarın. En uçta kalan 3…
Tavuk Etli Papara
İçeriğinde: 12 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Orta

Tavuk Etli Papara

28 Mayıs 2020 0 0 Yorum Yok
4962 görüntüleme
Tavuğu büyük bir tencerenin içine yerleştirip üzerini geçecek kadar su ekleyin. Su kaynayana kadar orta sonrasında ise kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzüp 2 su bardağı kadarını ayırıp sıcak olarak saklayın. Derisini ve kemiğini ayırıp etleri parmak büyüklüğünde parçalar şeklinde koparın. Yoğurt sos için, yoğurdu, kıyılmış sarımsak, tuz ve toz…
Çikolatalı ve Cevizli Cheesecake
İçeriğinde: 11 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Orta

Çikolatalı ve Cevizli Cheesecake

5 Nisan 2020 0 0 Yorum Yok
3938 görüntüleme
Tabanı için bisküvileri mutfak robotunda un haline getirip sütle yoğurun. Büyük boy bir kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı serip bisküvili hamuru elinizle bastırarak yerleştirin. Peynirli kısım için ceviz hariç tüm malzemeyi karıştırın. Cevizi de ekleyip son bir kez karıştırdıktan sonra bisküvilerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 55 dakika…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta