Tarifler

Tarçınlı Kurabiye
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Kolay

Tarçınlı Kurabiye

31 Mart 2016 0 1 Yorum Yok
2970 görüntüleme
Margarin, un, tozşeker, tarçın, kabartma tozu ve fındığı derin bir kaba alıp, iyice yoğurun. Küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Margarin ile yağladığınız fırın Tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilıkken üzerine pudraşekeri ve tarçın karışımı serpin.
Sebzeli Mercimek Çorbası (Düdüklü Tencerede)
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Orta

Sebzeli Mercimek Çorbası (Düdüklü Tencerede)

29 Mart 2016 0 1 Yorum Yok
7425 görüntüleme
İlk olarak mercimekleri berrak su akanakadar yıkanır . Süzgece alıp süzülmesi için bir kenarda bekletilir. Daha sonra sırayla soğanımızı ince ince doğruyoruz sırayla havucu ve patatesi rendeliyoruz. Sonra tenceremizi ocağın üzerine koyuyoruz içine  tereyağımızı ve sıvı yağımızı ekliyoruz yağ eridikten sonra sırayla önce soğanı ekleyip kavuruyoruz.Sonra salçayı ekliyoruz kokusu çıkana kadar…
Pankek
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Kolay

Pankek

25 Mart 2016 0 1 Yorum Yok
2380 görüntüleme
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave edilerek kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlanır.Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağ dökülür.1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılması beklenir.Her iki tarafı da spatula ile çevrilerek pişirilir.Üzerine zevkinize göre muz, kivi, çilek,…
Portakallı Revani
Hazırlama Süresi: 45 dakika
İçeriğinde: 13 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Portakallı Revani

22 Mart 2016 0 2 Yorum Yok
16965 görüntüleme
İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın. 5 dk kaynayan şerbete limon suyu ilave ederek 2-3 dk kadar daha kaynatıp ocağı kapatın. Keki hazırlayalım. Yumurta ve şekeri bol bol çırpın, karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunda sırasıyla yağı, sütü, un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı…
Fırın Makarna
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 9 malzeme
Kategori: Makarna Tarifleri
Zorluk: Orta

Fırın Makarna

21 Mart 2016 0 2 Yorum Yok
16794 görüntüleme
Önce makarnayı paketin üzerindeki tarife göre haşlıyoruz. Haşladıktan sonra süzüyoruz. Beşamel sos için Önce tereyağını tencereye koyuyoruz. Eridikten sonra unun koyup hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Un kokusu çıktıktan sonra soğuk sütü ekleyip karıştırıyoruz topaklanmayacak. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Pistten sonra tuz ve kara biberinden ekleyip ocaktan alıyoruz. Haşlanmış makarnayı…
Sebzeli Pilav
Hazırlama Süresi: 20 dakika
İçeriğinde: 9 malzeme
Kategori: Pilav Tarifleri
Zorluk: Kolay

Sebzeli Pilav

1 Mart 2016 0 1 Yorum Yok
2884 görüntüleme
Margarini tencereye alın ve eritin. İnce doğranmış taze fasulye ve havucu ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Yıkanmış pirinci ve tuzu da ilave edip kavurmaya devam edin. Nohut ve karabiber ekledikten sonra 3 su bardağı sıcak su koyun. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Demlendirdikten sonra ince kıyılmış taze soğanla servis…
Labneli Çilekli Cheesecake
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Orta

Labneli Çilekli Cheesecake

23 Şubat 2016 0 1 Yorum Yok
4584 görüntüleme
Margarini eritin. Yulaflı bisküvileri bir kenarda ufalayın. Bisküvilere margarin ve vanilin ekleyip iyice yoğurun. Kalıbınızın dibine bu karışımı yayın. Bir kaşık yardımı ile bastırın ve düz bir şekil verin. Siz kremasını hazırlarken, tabanı buzdolabında soğumaya bırakın. Labne peynirini, toz şekeri, yumurtaları ve limon rendesini bir kaseye koyup çırpıcı yardımıyla çırpın.…
Portakal Kabuğu Reçeli
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 5 malzeme
Zorluk: Kolay

Portakal Kabuğu Reçeli

17 Şubat 2016 0 1 Yorum Yok
2170 görüntüleme
Portakal kabuklarını küçük küçük doğrayın. Tencereye bolca su ekleyin içine portakal kabuklarını koyup 15 dakika kadar kaynatın. Kaynayan portakal kabuklarının suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Ayrı bir tencerede toz şeker, su ve portakal suyunu karıştırarak kaynatın, kaynayan karışımın içerisine portakalları atın ve orta ateşte koyu kıvamı oluncaya kadar kaynatın. Koyulaşan…
Kalp Şekilli Kurabiyeler
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 5 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Kalp Şekilli Kurabiyeler

11 Şubat 2016 0 2 Yorum Yok
16085 görüntüleme
Unu eleyerek geniş bir kaseye serpiştirin. Ardından pudra şekerini, yumurta sarısını ve margarini küçük parçalar şeklinde ekleyin. Tahta kaşıkla, çırpma teliyle veya soğuk ellerinizle hızla karıştırarak koyu kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru folyoya sarın ve 30 dakika boyunca buzdolabında bekletin. Kullanacağınız tahtaya biraz un serpiştirin ve hamuru yaklaşık 4…
Kakaolu Cupcake’ler
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Kolay

Kakaolu Cupcake’ler

9 Şubat 2016 0 2 Yorum Yok
22979 görüntüleme
Margarini ve şekeri karıştırarak hafif ve kabarık bir karışım haline getirin. Ayrı bir kasede yumurtaları çırpın ve 5-6 seferde karışıma ekleyin. Unu ve kakaoyu eleyip karışıma ilave edin. Karışımı 12 muffin kalıbına bölün ve 200°C’de 15 dakika pişirin. Kreması için margarin ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın. Krem peyniri 2-3…
Soslu Kek
İçeriğinde: 11 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Soslu Kek

25 Ocak 2016 0 1 Yorum Yok
13580 görüntüleme
Margarini eritip soğutun. Yumurtayı bir kâsedde mikserle çırpın ve tozşeker ilave edip mikserle çırpmaya devam edin. Sütü eriyen Margarinin içine ekleyin ve bu karışımı yumurtaya ilave edip çırpın. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra tüm malzemeyi mikserle çırpın. Kek kalıbının her tarafını fırça yardımıyla…
İzmir Köfte
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 15 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Orta

İzmir Köfte

18 Ocak 2016 0 1 Yorum Yok
2849 görüntüleme
Soğanı ve ekmek içini rendeliyoruz. Kıymanın üzerine bunları döküp üzerine yumurtayı, ince doğramış olduğumuz maydanozu ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz. Kıymadan parmak uzunluğunda ince ve uzun köfteler hazırlıyoruz. Patatesleri soyup, elma dilimi şeklinde kesip tepsiye bir patates bir köfte şeklinde sıralıyoruz. Ayrı bir sos tenceresinde yağımızı koyup üzerinde salçayı ekleyip karıştıralım.…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta