Tarifler

Piliç Rulo
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Piliç Rulo

17 Haziran 2016 0 1 Yorum Yok
6651 görüntüleme
Klasikleşmiş yemek tariflerini değiştirmek tamamen sizin elinizde. Hayal gücünüzü kullanarak hem misafirlerinizi şaşırtabilir hem de harika bir akşam yemeğine imza atabilirsiniz. Bu tarif ile tavuk etini sevmeyen kalmayacak. Margarini bir kaba alarak içine limon suyu ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı ayırın. Hafif dövülmüş piliç bonfileleri…
Kuru Kayısılı Hindi Güveç
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Sebze Yemekleri
Zorluk: Kolay

Kuru Kayısılı Hindi Güveç

17 Haziran 2016 0 1 Yorum Yok
2084 görüntüleme
Hindi eti ve kuru kayısının aromatik tatlarını bu muhteşem tarif ile birleştirebilirsiniz. Hem de yapımı sadece 5 dakika sürüyor. Evdekiler hızınıza şaşıracak! Mantarı küp şeklinde doğrayın, domatesleri ise ikiye kesin ve geniş bir kaseye alın. Kase içerisine iri doğranmış kayısı, arpacık soğan, hindi eti, pul biber, kimyon, karabiber, tuz ekleyip…
Ev Yapımı Kumpir
Hazırlama Süresi: 27 dakika
İçeriğinde: 12 malzeme
Kategori: Mezeler
Zorluk: Kolay

Ev Yapımı Kumpir

26 Mayıs 2016 0 1 Yorum Yok
2567 görüntüleme
Patatesleri soyup hızlı pişmesi için dörde bölüp sıcak su dolu tencerede bol su ile haşlarız. Suyunu süzdüğümüz patateslerin çatalla ezmeye başlarız içerisine tereyağ ve peynirleri koyup karıştırırız. Bu karışımı tabaklara alır. üzerine sevdiğimiz malzemeleri yerleştiririz.
Milföye Sarılı Tavuk Baget
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Milföye Sarılı Tavuk Baget

24 Mayıs 2016 0 1 Yorum Yok
10752 görüntüleme
Tavukları bir tencere içerisinde haşlayıp soğumaya bırakalım. Soğuyan bagetlere tuz ve karabiber serperek. Milföy hamuruna sarılır. Yağlı kağıt koymuş olduğumuz tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür. İstenilirse üzerine susam atabiliriz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
Sebze Çorbası
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Kolay

Sebze Çorbası

9 Mayıs 2016 0 1 Yorum Yok
2993 görüntüleme
Margarini büyük bir tencerede eritip doğramış olduğunuz soğanı, ezmiş olduğunuz sarımsağı ve doğranmış kerevizi 5 dakika boyunca kavurun. Dilimlere ayırdığınız Havuçları ekleyin ve 2 dakika daha pişirin. Doğranmış domatesleri ve et suyunu ilave ettikten sonra 20 dakika boyunca kısık ateşte kaynatın. Makarnayı, diğer sebzeleri ve kuru fasulyeyi ekledikten sonra, makarna…
Tavuklu Cevizli Makarna
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Makarna Tarifleri
Zorluk: Kolay

Tavuklu Cevizli Makarna

5 Mayıs 2016 0 1 Yorum Yok
3550 görüntüleme
Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Tavaya margarini koyun ve eritin. Tavuk etini küp şeklinde doğrayın. Üzerine pul biber ve tuz ekleyip, karıştırın. Eti tavaya atın ve kızarana kadar pişirin. İçine sıcak suda beklettiğiniz Kuru üzüm ve cevizi ilave edin. Haşladığınız makarnayı suyun içinden kepçeyle alın ve tavuğa ekleyin. Mısırında ilave edip…
Tavuk Dürüm
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 13 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Tavuk Dürüm

25 Nisan 2016 0 1 Yorum Yok
3876 görüntüleme
Tavukları ince ince doğrayıp kenara alalım. Ayrı bir kaba süt, yağ, salça ve baharatları ilave edip karıştıralım. Üzerine tavukları koyup karıştırıp. 2-3 saat buzdolabında bekletelim. Tavada tavukları önlü arkalı güzelce pişirelim. Hazır almış olduğumuz lavaşın ortasına tavukları ve garnitürleri ilave edip dürüm şeklini vererek servis yapalım.
Talaş Böreği
İçeriğinde: 15 malzeme
Zorluk: Orta

Talaş Böreği

21 Nisan 2016 0 1 Yorum Yok
2957 görüntüleme
Margarini tencereye alın ve eritin. Üzerine et, tuz ve karabiber ekleyin. Suyunu salıp çekene kadar kavurun. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönene kadar kavurun. Kıyılmış sivri biber ve rendelenmiş domatesi de ekleyin. Birkaç dakika kavurup, bezelyeyi ilave edin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine kıyılmış dereotu…
Pazar Kahvaltısının Vazgeçilmezi Krep
Hazırlama Süresi: 15 dakika
İçeriğinde: 5 malzeme
Zorluk: Kolay

Pazar Kahvaltısının Vazgeçilmezi Krep

19 Nisan 2016 0 1 Yorum Yok
1682 görüntüleme
Un ve sütü hiç topaklanmasin kalmayana kadar çırpın. Tuz ve Yumurtaları da ekleyerek Birazda ha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir hamur elde edin. Teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kizdirin. Bu arada prensesim yardım ediyo bana ? Tavaya 1 kepçe dökerek yayın. Her iki tarafı pişen kadar…
Evde Pizza
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 13 malzeme
Zorluk: Orta

Evde Pizza

11 Nisan 2016 0 1 Yorum Yok
2580 görüntüleme
Bir kabın içerisinde 1,5 su bardağı suyu, şekeri, ve kuru mayayı karıştırıp bir köşeye alarak 10-15 dakika bekleyelim. Bunu beklerken, farklı ve büyük bir kapta 5 su bardağı unu ekleyip orta kısmını havuz şeklinde çukur yaparak bunun üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu serpelim. Bekletmiş olduğumuz mayalı suyu bu un kabına…
Bademli Fındıklı Sakızlı Muhallebi
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Bademli Fındıklı Sakızlı Muhallebi

7 Nisan 2016 0 1 Yorum Yok
2949 görüntüleme
Margarini bir tencereye alın ve unun rengi dönüp kokusu çıkana kadar çırpma teli ile çevirerek kavurun. Üzerine süt, tozşeker ilave edip, koyulaşana kadar karıştırın. Badem ve fındık karışımını ekleyin. Damla sakızını derin dondurucuda 5-10 dakika bekletip, bir kabın tersiyle vurarak ezin ve muhallebiye ilave edin. Karıştırarak 1-2 taşım daha kaynattıktan…
Pastane  Poğaçası
İçeriğinde: 11 malzeme
Zorluk: Orta

Pastane Poğaçası

5 Nisan 2016 0 1 Yorum Yok
3308 görüntüleme
İlk olarak şeker, maya ve ılık sütü bir kapta karıştıralım. Margarin, sıvı yağ, yumurta, tuz ve sütlü karışımı birleştirelim ve güzelce unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım. Yuvarlak şekiller verip tepsiye dizelim, üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatalla şekil verelim. 10 dk mayalanması için bekletelim. Önceden ısıtılmış 200 derecede pişirelim.…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta