Tarifler

Buharda Mantı
Hazırlama Süresi: 40 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Zorluk: Orta

Buharda Mantı

29 Mart 2017 0 1 Yorum Yok
11239 görüntüleme
Kıymaları soğan ile yoğurup içine birer tutam kimyon, karabiber ve tuz ekleyin. Diğer yandan un, yumurta, su ve tuz ile mantı hamurunu yoğurun. Hamurun parçalara bölüp avuç içi büyüklüğünde ve 2 mm inceliğinde tek tek açın. İçine 1 çorba kaşığı kadar harç yerleştirin. Avuç içine alınan hamurlar 5-6 yerinden çimdik…
Tereyağlı Karides Güveç
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 3 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Tereyağlı Karides Güveç

22 Şubat 2017 0 1 Yorum Yok
5922 görüntüleme
Karidesleri su ile yıkayın, güvecin içerisine karidesleri koyun. Sarımsak istersek bunları da soyup, dilim dilim kesin ve güvecin içersine koyun. Tereyağının üzerine ekleyerek fırına verin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dk kadar pişirin, sıcak olarak servis edin.
Mücver
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Zorluk: Kolay

Mücver

9 Şubat 2017 0 1 Yorum Yok
2642 görüntüleme
Kabakları rendele, yeşillikleri kıy, yumurta, un, baharat ve beyaz peynirle karıştır. Tavaya biraz sıvı yağ dök, ısınınca mücver karışımından bir yemek kaşığı kadarını içine at. Yayılıp kızardığında diğer tarafını da çevirip güzelce kızart. Mücverleri kâğıt havluya çıkart ki fazla yağı süzülsün.
Etli Çiğ Köfte
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 12 malzeme
Kategori: Türk Mutfağı
Zorluk: Zor

Etli Çiğ Köfte

31 Ocak 2017 0 1 Yorum Yok
6247 görüntüleme
Köfte leğeni içine ince bulguru ve doğramış olduğumuz kuru soğanları koyarak iyice yoğrulur. Üzerine kıyma, salça, isot (su ile ıslatarak karışıma koyulur), pul biber, kimyon, kırmızı acı toz biber, karabiber, limon suyu karıştırılarak yoğrulmaya devam edilir. Sonra ince kıyılmış taze soğan ve maydonozlar ilave edilir. Tuzu atılarak iyice yoğrulur. Avuç…
Fırında Norveç Uskumru
Hazırlama Süresi: 50 dakika
İçeriğinde: 5 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Fırında Norveç Uskumru

25 Ocak 2017 0 1 Yorum Yok
4575 görüntüleme
Balıklarımızı bir güzel temizleyip ortadan yarıyoruz. İçine doğramış olduğumuz soğan ve limonları koyup yeteri miktarda tuz ve karabiber atıyoruz. Alüminyum folya ya sarıp önceden 200 derecede ısıtmış olduğumuz fırına koyup yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun
Peynirli Tepsi Böreği
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Zorluk: Kolay

Peynirli Tepsi Böreği

18 Ocak 2017 0 1 Yorum Yok
10925 görüntüleme
Böreğin sosu için; sıvı yağı, süt ve yumurtayı bir kapta güzelce çırpın. Böreğin iç harcı için; maydanoz yapraklarını incecik kıyın ve içerisine beyaz peyniri, rendelemiş olduğunuz kaşar peyniri karıştırın. Dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayın. Bir adet yufkayı tepsiye açıp kenar kısımlarını dışarı doğru sarkıtın. Yufkanın üzerine hazırladığınız sos karışımından sürün.…
Pirinçli Domates Çorbası
Hazırlama Süresi: 40 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Kolay

Pirinçli Domates Çorbası

10 Ocak 2017 0 1 Yorum Yok
1967 görüntüleme
Margarini tencereye alın ve eritin. Üzerine un ilave edip, kokusu çıkana kadar kavurun. Rendelenmiş domatesi ekleyip 2 dakika pişirin. 5 su bardağı soğuk suyu ilave edip, kaynayınca pirinç, tuz ve karabiberi ekleyin. Pirinç yumuşayınca ateşten alıp üzerini maydanozla süsleyerek servis yapın
Kırmızı – Sarı Domates Soslu Makarna
Hazırlama Süresi: 15 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Makarna Tarifleri
Zorluk: Kolay

Kırmızı – Sarı Domates Soslu Makarna

4 Ocak 2017 0 2 Yorum Yok
12084 görüntüleme
Margarini tavada orta ateşte eritin. Soğanı, arada karıştırarak, 2 dakika boyunca veya yumuşayana kadar kavurarak pişirin. Sarımsağı ve domatesleri ilave ettikten sonra 5 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Fesleğeni ilave edin, tuz ve karabiber ekleyin. Sosu pişmiş makarnaya ekleyin, büyük bir servis tabağına alın ve dilerseniz rendelenmiş kaşar veya parmesan peyniri…
Tavuklu Tel Şehriye Salatası
Hazırlama Süresi: 45 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Salata Tarifleri
Zorluk: Kolay

Tavuklu Tel Şehriye Salatası

24 Aralık 2016 0 1 Yorum Yok
3063 görüntüleme
Tavuğu haşlayın,suyunu bir kenara ayırıp, tavuk soğuduktan sonra didin. Tel şehriyeyi koyulaşıncaya kadar yağda kavurun. Daha sonra üzerine tavuk suyunu ekleyip pilav gibi pişirin. Ara sıra şehriyeyi karıştırın ki altı yapışmasın. Sosu için Limonun suyunu, nar ekşisi ve arzunuza göre tuz ve karabiberi ayrı bir kapta karıştırın. Son olarak soğumuş…
Kağıt Kebabı
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 9 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Orta

Kağıt Kebabı

15 Kasım 2016 0 1 Yorum Yok
3232 görüntüleme
İri kıyılmış kırmızı biber, yarım ay biçiminde doğranmış soğan, verev doğranmış sivri biber, iri kıyılmış taze soğan ve dilimlenmiş domatesi bir kaseye alın. Eti pul biber, karabiber, kimyon, kekik ve tuzla karıştırıp, sebzeli harca katın. Kıyılmış maydanoz da ilave ettikten sonra margarini ekleyin ve karıştırın. Tepsi büyüklüğünde kestiğiniz pişirme kağıdını…
Fıstıklı Arpa Şehriye Pilavı
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Pilav Tarifleri
Zorluk: Kolay

Fıstıklı Arpa Şehriye Pilavı

20 Eylül 2016 0 1 Yorum Yok
1834 görüntüleme
Daha önce arpa şehriye pilavını fıstıkla denemeyi düşündünüz mü? Biz sizin için denedik ve sonuç muhteşem oldu! Farklı tarif ve lezzetler denemek isteyenler, bu tarif tam size göre! Margarini tencereye alın. Margarin eriyince dolmalık fıstık ve arpa şehriyeyi ekleyip, 3 dakika kadar kavurun. Rengi dönünce yemeklik doğranmış soğanı ve biberi…
Yoğurtlu Kuzu Kebap
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Yoğurtlu Kuzu Kebap

25 Ağustos 2016 0 1 Yorum Yok
2965 görüntüleme
2 çorba kaşığı margarini tavaya alın ve eritin. Tırnak pideyi küp şeklinde doğrayın ve eriyen margarinin içine ekleyin. Kıtır olana dek pişirin. Servis tabağına alın. Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı margarinde rendelenmiş domatesi 5 dakika çevirin. Domates sosuna tuz, karabiber, kekik, kimyon ve pul biber ilave edin. Tırnak pideyi…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta