Tarifler

Tarçınlı Kurabiye
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Kolay

Tarçınlı Kurabiye

31 Mart 2016 0 1 Yorum Yok
2970 görüntüleme
Margarin, un, tozşeker, tarçın, kabartma tozu ve fındığı derin bir kaba alıp, iyice yoğurun. Küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Margarin ile yağladığınız fırın Tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilıkken üzerine pudraşekeri ve tarçın karışımı serpin.
Sebzeli Mercimek Çorbası (Düdüklü Tencerede)
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Orta

Sebzeli Mercimek Çorbası (Düdüklü Tencerede)

29 Mart 2016 0 1 Yorum Yok
7425 görüntüleme
İlk olarak mercimekleri berrak su akanakadar yıkanır . Süzgece alıp süzülmesi için bir kenarda bekletilir. Daha sonra sırayla soğanımızı ince ince doğruyoruz sırayla havucu ve patatesi rendeliyoruz. Sonra tenceremizi ocağın üzerine koyuyoruz içine  tereyağımızı ve sıvı yağımızı ekliyoruz yağ eridikten sonra sırayla önce soğanı ekleyip kavuruyoruz.Sonra salçayı ekliyoruz kokusu çıkana kadar…
Pankek
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Kolay

Pankek

25 Mart 2016 0 1 Yorum Yok
2380 görüntüleme
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave edilerek kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlanır.Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağ dökülür.1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılması beklenir.Her iki tarafı da spatula ile çevrilerek pişirilir.Üzerine zevkinize göre muz, kivi, çilek,…
Portakallı Revani
Hazırlama Süresi: 45 dakika
İçeriğinde: 13 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Portakallı Revani

22 Mart 2016 0 2 Yorum Yok
16965 görüntüleme
İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın. 5 dk kaynayan şerbete limon suyu ilave ederek 2-3 dk kadar daha kaynatıp ocağı kapatın. Keki hazırlayalım. Yumurta ve şekeri bol bol çırpın, karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunda sırasıyla yağı, sütü, un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı…
Fırın Makarna
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 9 malzeme
Kategori: Makarna Tarifleri
Zorluk: Orta

Fırın Makarna

21 Mart 2016 0 2 Yorum Yok
16794 görüntüleme
Önce makarnayı paketin üzerindeki tarife göre haşlıyoruz. Haşladıktan sonra süzüyoruz. Beşamel sos için Önce tereyağını tencereye koyuyoruz. Eridikten sonra unun koyup hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Un kokusu çıktıktan sonra soğuk sütü ekleyip karıştırıyoruz topaklanmayacak. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Pistten sonra tuz ve kara biberinden ekleyip ocaktan alıyoruz. Haşlanmış makarnayı…
Sebzeli Pilav
Hazırlama Süresi: 20 dakika
İçeriğinde: 9 malzeme
Kategori: Pilav Tarifleri
Zorluk: Kolay

Sebzeli Pilav

1 Mart 2016 0 1 Yorum Yok
2884 görüntüleme
Margarini tencereye alın ve eritin. İnce doğranmış taze fasulye ve havucu ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Yıkanmış pirinci ve tuzu da ilave edip kavurmaya devam edin. Nohut ve karabiber ekledikten sonra 3 su bardağı sıcak su koyun. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Demlendirdikten sonra ince kıyılmış taze soğanla servis…
Labneli Çilekli Cheesecake
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Orta

Labneli Çilekli Cheesecake

23 Şubat 2016 0 1 Yorum Yok
4584 görüntüleme
Margarini eritin. Yulaflı bisküvileri bir kenarda ufalayın. Bisküvilere margarin ve vanilin ekleyip iyice yoğurun. Kalıbınızın dibine bu karışımı yayın. Bir kaşık yardımı ile bastırın ve düz bir şekil verin. Siz kremasını hazırlarken, tabanı buzdolabında soğumaya bırakın. Labne peynirini, toz şekeri, yumurtaları ve limon rendesini bir kaseye koyup çırpıcı yardımıyla çırpın.…
Portakal Kabuğu Reçeli
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 5 malzeme
Zorluk: Kolay

Portakal Kabuğu Reçeli

17 Şubat 2016 0 1 Yorum Yok
2170 görüntüleme
Portakal kabuklarını küçük küçük doğrayın. Tencereye bolca su ekleyin içine portakal kabuklarını koyup 15 dakika kadar kaynatın. Kaynayan portakal kabuklarının suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Ayrı bir tencerede toz şeker, su ve portakal suyunu karıştırarak kaynatın, kaynayan karışımın içerisine portakalları atın ve orta ateşte koyu kıvamı oluncaya kadar kaynatın. Koyulaşan…
Kalp Şekilli Kurabiyeler
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 5 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Kalp Şekilli Kurabiyeler

11 Şubat 2016 0 2 Yorum Yok
16085 görüntüleme
Unu eleyerek geniş bir kaseye serpiştirin. Ardından pudra şekerini, yumurta sarısını ve margarini küçük parçalar şeklinde ekleyin. Tahta kaşıkla, çırpma teliyle veya soğuk ellerinizle hızla karıştırarak koyu kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru folyoya sarın ve 30 dakika boyunca buzdolabında bekletin. Kullanacağınız tahtaya biraz un serpiştirin ve hamuru yaklaşık 4…
Kakaolu Cupcake’ler
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Kolay

Kakaolu Cupcake’ler

9 Şubat 2016 0 2 Yorum Yok
22979 görüntüleme
Margarini ve şekeri karıştırarak hafif ve kabarık bir karışım haline getirin. Ayrı bir kasede yumurtaları çırpın ve 5-6 seferde karışıma ekleyin. Unu ve kakaoyu eleyip karışıma ilave edin. Karışımı 12 muffin kalıbına bölün ve 200°C’de 15 dakika pişirin. Kreması için margarin ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın. Krem peyniri 2-3…
Soslu Kek
İçeriğinde: 11 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Soslu Kek

25 Ocak 2016 0 1 Yorum Yok
13580 görüntüleme
Margarini eritip soğutun. Yumurtayı bir kâsedde mikserle çırpın ve tozşeker ilave edip mikserle çırpmaya devam edin. Sütü eriyen Margarinin içine ekleyin ve bu karışımı yumurtaya ilave edip çırpın. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra tüm malzemeyi mikserle çırpın. Kek kalıbının her tarafını fırça yardımıyla…
İzmir Köfte
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 15 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Orta

İzmir Köfte

18 Ocak 2016 0 1 Yorum Yok
2849 görüntüleme
Soğanı ve ekmek içini rendeliyoruz. Kıymanın üzerine bunları döküp üzerine yumurtayı, ince doğramış olduğumuz maydanozu ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz. Kıymadan parmak uzunluğunda ince ve uzun köfteler hazırlıyoruz. Patatesleri soyup, elma dilimi şeklinde kesip tepsiye bir patates bir köfte şeklinde sıralıyoruz. Ayrı bir sos tenceresinde yağımızı koyup üzerinde salçayı ekleyip karıştıralım.…
Portakallı Tarçınlı Kek
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 11 malzeme
Zorluk: Kolay

Portakallı Tarçınlı Kek

29 Aralık 2015 0 1 Yorum Yok
3112 görüntüleme
Kabınıza toz şekeri ve rendelenmiş portakalı koyup mikserle bira çırpın. Yumurtaları ilave edip 5-6 dakika çırpmaya devam edin. Karışım beyazlaşınca sıvıyagı karışıma yedirerek karıştırmaya devam edin. Portakalın suyunu sıkıp bardağa aktarın ve üzerine 1 bardağa tamamlayacak kadar süt ilave edin karışıma koyup hafif karıştırın. Unu kabartma tozu, vanilya ve tarçınla…
Kandil Simidi
İçeriğinde: 10 malzeme
Zorluk: Orta

Kandil Simidi

22 Aralık 2015 0 1 Yorum Yok
3310 görüntüleme
Unu, kabartma tozu ve mahlepi kabın içerisine koyup karıştırın. Ayrı bir kaba oda sıcaklığındaki yumuşak margarini koyup, tel çırpıcı ile çırpıp pürüzsüz bir hale getirin. Yoğurt, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. Un , kabartma tozu ve mahlep karışıma ekleyip yoğurun. Karışım kulak memesinden biraz daha sert…
Kıymalı Kolay Börek
İçeriğinde: 11 malzeme
Zorluk: Kolay

Kıymalı Kolay Börek

17 Aralık 2015 0 1 Yorum Yok
2748 görüntüleme
2 çorba kaşığı margarini tavada eritin ve soğutun. Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı margarini eritin ve kıyılmış soğanı kavurun. Kıymayı ekleyin ve 1-2 dakika kavurduktan sonra tuz, karabiber, pul biber ilave edin. Kıymanın rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Küp doğranmış kırmızıbiberi ekleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi…
Tombik Ekmek Peynir ve Yumurtalı
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 5 malzeme
Zorluk: Kolay

Tombik Ekmek Peynir ve Yumurtalı

10 Aralık 2015 0 2 Yorum Yok
16728 görüntüleme
Ekmeğin üst kısmı bıçak yardımı ile kesilir. Sırası ile üzerine rendelemiş olduğumuz kaşar, domates, biber ve son olarak yumurta kırılır. Önceden ısıttığımız 220 derece fırında 20 dakika pişiririz.
Güveçte Türlü
İçeriğinde: 15 malzeme
Kategori: Sebze Yemekleri
Zorluk: Orta

Güveçte Türlü

7 Aralık 2015 0 1 Yorum Yok
4416 görüntüleme
Tencereyi ateşin üzerine alın, zeytinyağı ilave edip, etleri kavurun. Patatesleri küp şeklide doğrayıp, tencereye ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Tencereye sırasıyla iri doğranmış biber, iri doğranmış soğan, alacalı soyulmuş ve iri küpler halinde doğranmış patlıcan, üzerine vurulmuş sarımsaklar, bamya, fasulyeyi, tuz…
Peynirli Örgü Kurabiye
İçeriğinde: 11 malzeme
Zorluk: Orta

Peynirli Örgü Kurabiye

3 Aralık 2015 0 1 Yorum Yok
1958 görüntüleme
Margarini yoğurma kabına alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, yoğurt, 1 adet yumurta, diğer yumurtanın akı ve tuz ilave edip, yoğurun. Kabartma tozu ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayacak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde diğer elinizle…
Triliçe
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Orta

Triliçe

25 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
5306 görüntüleme
1. İlk olarak 10 yumurtanın akını ve sarısı ayırıyoruz, yumurta aklarını şekeri ilave ederek kar haline gelinceye kadar mikserle çırpıyoruz. Sonra ayırdığımız yumurta sarılarını karışıma ekleyerek mikserle karıştırmaya devam ediyoruz. 2. Ardından sırasıyla un, kabartma tozu ve vanilya karışımını mikserle karıştırmaya devam ederek ilave ediyoruz. Bu şekilde artık Trileçe’mizin kek…
Altın Renkli Sünger Kek
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Altın Renkli Sünger Kek

25 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
2182 görüntüleme
Fırını 180°C’de önceden ısıtın. Tüm kek malzemelerini karıştırma kasesine koyun ve iyice karışana kadar çırpın. Karışımı kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış fırının ortasında 20-25 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekinizi kalıptan çıkarın ve yatay olarak ikiye kesin. Son olarak kekinizin arasını reçel ve krem şanti…
Cevizli Un Helvası
İçeriğinde: 5 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Cevizli Un Helvası

25 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
1787 görüntüleme
Margarini tencereye alın ve erimeye bırakın. Bu arada şerbeti için tozşeker ve suyu ayrı bir tencereye koyun ve Kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra şerbeti bir kenara alın ve hafif ılıtın. Eriyen margarinin içine unu ekleyin unun rengi dönüp kokusu çıkana kadar orta ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Rengi koyulaşmaya…
Kavurma
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Kavurma

21 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
3654 görüntüleme
Öncelikle servis için soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Elinizle ovalayın ve servis tabağına alın. Kıyılmış maydanoz, tuz ve pul biber ekleyip karıştırın. Tavada 1 çorba kaşığı margarini eritin. Üzerine eti ilave edin ve kısık ateşte 15 dakika kavurun. 1 çorba kaşığı margarin daha ekleyin. Yağ eriyene kadar kavurmaya devam edin.…
Tahinli Cevizli Kek
Hazırlama Süresi: 40 dakika
İçeriğinde: 11 malzeme
Zorluk: Kolay

Tahinli Cevizli Kek

19 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
2104 görüntüleme
Margarin ve tozşekeri mikserle iyice çırpın. Üzerine yumurtaları ve tahini ekleyip çırpmaya devam edin. Dövülmüş cevizi de ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin. 1 çay bardağı su katın. Baton kek kalıbını margarin ile yağlayıp, sonrasında unlayın. Hamuru kaba boşaltın ve üzerine…
Kolay Künefe
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Kolay Künefe

17 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
2420 görüntüleme
Öncelikle şerbeti için toz şeker, su ve limon suyunu kaynatın. Soğumaya bırakın. Margarini bir tavada eritin. Kadayıfı elinizle ovuşturarak açın. Kadayıfı genişçe bir kaba alın. Eritilmiş margarin ile birlikte harmanlayın. 26-28 cm çapında bir tavayı margarin ile yağlayın. Kadayıfın yarısını elinizle tavanın tabanına bastırın. Didiklenmiş dil peynirini üzerine yerleştirin. Kalan…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta