Tarifler

Edirne Tava Ciğeri
İçeriğinde: 4 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Edirne Tava Ciğeri

12 Ağustos 2020 0 0 Yorum Yok
7577 görüntüleme
Ciğeri zarından ve sinirlerinden ayırarak baton şeklinde kesin ve dinlenmesi için derin dondurucu da en az 1-2 saat dinlendirin. Derin dondurucudan alıp bekletmeden ince yaprak şeklinde dilimleyin. Buzlu suda 10 dakika dinlendirip suyunu süzün. Kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın. Derin bir kapta un ve tuzu karıştırıp ciğerleri bu karışıma bulayın.…
Cılbır
Hazırlama Süresi: 20 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Aperatifler
Zorluk: Kolay

Cılbır

10 Temmuz 2020 0 0 Yorum Yok
3012 görüntüleme
Bir tencerede su, tuz ve sirkeyi kaynatın. Bir çorba kepçesini kaynayan suyun içine batırın. Yumurtayı kepçe içindeki suya kırın. Pişince suyu süzüp tabağa aktarın. Tüm yumurtaları bu şekilde pişirin. Yumurtaların üzerine dövülmüş sarımsaklarla birlikte çırpılmış yoğurdu dökün. Tereyağını bir cezvede kızdırıp yoğurt üzerine gezdirin. En son kırmızı toz biber serpip…
Sarıyer Böreği
Hazırlama Süresi: 120 dakika
İçeriğinde: 12 malzeme
Zorluk: Kolay

Sarıyer Böreği

26 Haziran 2020 0 0 Yorum Yok
2729 görüntüleme
Hamur için unu yoğurma kabına alıp, ortasını havuz şeklinde açın. İçine yumurta, ayçiçeği yağı, limon suyu, tuz ve su ekledikten sonra yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin. İç malzeme için yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı bir tavaya alıp kavurun.…
Kuş Yuvası Böreği
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Kolay

Kuş Yuvası Böreği

3 Haziran 2020 0 0 Yorum Yok
3498 görüntüleme
İç malzeme için tüm malzemeyi karıştırın ve kenara alın. Bir adet yufkayı düz bir zemine serin. Yarısını ayçiçeği yağı ile hafifçe yağlayın. Diğer yarıyı üzerine kapatın. Daha sonra yufkayı üçgen şeklinde beşe bölün. Bir parçayı geniş kısmından başlayarak çok sıkı olmayacak şekilde sigara böreği gibi sarın. En uçta kalan 3…
Tavuk Etli Papara
İçeriğinde: 12 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Orta

Tavuk Etli Papara

28 Mayıs 2020 0 0 Yorum Yok
4959 görüntüleme
Tavuğu büyük bir tencerenin içine yerleştirip üzerini geçecek kadar su ekleyin. Su kaynayana kadar orta sonrasında ise kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzüp 2 su bardağı kadarını ayırıp sıcak olarak saklayın. Derisini ve kemiğini ayırıp etleri parmak büyüklüğünde parçalar şeklinde koparın. Yoğurt sos için, yoğurdu, kıyılmış sarımsak, tuz ve toz…
Çikolatalı ve Cevizli Cheesecake
İçeriğinde: 11 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Orta

Çikolatalı ve Cevizli Cheesecake

5 Nisan 2020 0 0 Yorum Yok
3932 görüntüleme
Tabanı için bisküvileri mutfak robotunda un haline getirip sütle yoğurun. Büyük boy bir kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı serip bisküvili hamuru elinizle bastırarak yerleştirin. Peynirli kısım için ceviz hariç tüm malzemeyi karıştırın. Cevizi de ekleyip son bir kez karıştırdıktan sonra bisküvilerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 55 dakika…
Mantarlı Börek
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Kolay

Mantarlı Börek

1 Aralık 2017 0 1 Yorum Yok
7261 görüntüleme
İlk önce mantar, havuç ve  biberleri doğrayıp. Yağ döktüğümüz tavada pişiriyoruz. Pişirme esnasında içerisine baharatları ve tuzu ilave ediyoruz. Sebzeler suyunu çektikten sonra ateşten alıyoruz. Yufakalarımızı dört parçaya bölüp içerisine malzememizden koyup. yassı bir şekilde katlıyoruz. Çırpmış olduğumuz yumurtaya bulayıp oradan galeta ununa bulayıp tavada bir güzel kızartıyoruz. Afiyet olsun…
Elmalı Kurabiye
İçeriğinde: 10 malzeme
Zorluk: Kolay

Elmalı Kurabiye

14 Kasım 2017 0 1 Yorum Yok
4069 görüntüleme
İçini hazırlamakla işe başlıyoruz. Elmaları soyup bir güzel rendeleyelim ve tavaya koyup üzerine toz şeker ilave edip, suyunu çekene kadar pişirelim. Son olarak tarçını ilave edip bir güzel karıştırıp soğumaya bırakalım. Hamuru hazırlamak için bir kaba margarini ve pudra şekerini koyup iyice karıştıralım. Üzerine sıvı yağı, yoğurdu, vanilyayı ve kabartma…
Saç Tava
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 4 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Saç Tava

29 Ağustos 2017 0 1 Yorum Yok
6134 görüntüleme
Etimizi sacın üzerine koyalım. Kendi suyunu salıp çekince, üzerine yağ ekliyoruz. Biberlerimizi doğrayıp, etlerimizi kavurmaya devam ediyoruz. Sürekli karıştırmaya özen gösterelim. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp etimize ekliyoruz. Ardından baharatlarımızı ilave edip karıştırıp ateşten alıyoruz.
Lazanya
İçeriğinde: 13 malzeme
Zorluk: Zor

Lazanya

10 Ağustos 2017 0 1 Yorum Yok
2409 görüntüleme
Soğanı küçük küpler halinde doğrayın ve tavaya ekleyip kavurun. Üzerine kıymayı ilave edip soğanlarla beraber kıyma suyunu çekip renk alana kadar yaklaşık 5 dakika kadar kavurun. Kavrulan kıymaların üzerine 2 yemek kaşığı salçayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Domatesi rendeleyin ve içerisine 2 bardak su koyup tavaya ekleyin. Üzerine baharatları…
Portakallı Kurabiye
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Zorluk: Kolay

Portakallı Kurabiye

18 Mayıs 2017 0 1 Yorum Yok
4937 görüntüleme
Oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini karıştırma kabına alın. Yumurta sarısı ve pudra şekeri ilavesiyle krema halini alana kadar elinizle karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar katıp, hamuru toparlanana kadar yoğuralım. Streç film ile sardıktan sonra buzdolabında bekletelim. Portakal kabuğu şekerlemesini küçük parçalar halinde keselim. Dinlenen hamuru, şekerleme ve rendelenmiş…
Çiğ Börek
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Zorluk: Orta

Çiğ Börek

11 Nisan 2017 0 1 Yorum Yok
4781 görüntüleme
Unu bir kaseye boşaltıp içine tuz, sirke ve suyu ekleyin. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. 40-45 dakika nemli bez altında dinlendirmeye bırakın Bu arada Kıymaya ince ince kıyılmış soğan, tuz ve karabiber ilave ederek iyice karıştırın. Harcın içerisine en son 1/2 çay bardağı suyu ilave edip tekrar yoğurun. Dinlenen…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta