Tarifler

Buharda Mantı
Hazırlama Süresi: 40 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Zorluk: Orta

Buharda Mantı

29 Mart 2017 0 1 Yorum Yok
11239 görüntüleme
Kıymaları soğan ile yoğurup içine birer tutam kimyon, karabiber ve tuz ekleyin. Diğer yandan un, yumurta, su ve tuz ile mantı hamurunu yoğurun. Hamurun parçalara bölüp avuç içi büyüklüğünde ve 2 mm inceliğinde tek tek açın. İçine 1 çorba kaşığı kadar harç yerleştirin. Avuç içine alınan hamurlar 5-6 yerinden çimdik…
Tereyağlı Karides Güveç
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 3 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Tereyağlı Karides Güveç

22 Şubat 2017 0 1 Yorum Yok
5922 görüntüleme
Karidesleri su ile yıkayın, güvecin içerisine karidesleri koyun. Sarımsak istersek bunları da soyup, dilim dilim kesin ve güvecin içersine koyun. Tereyağının üzerine ekleyerek fırına verin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dk kadar pişirin, sıcak olarak servis edin.
Mücver
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Zorluk: Kolay

Mücver

9 Şubat 2017 0 1 Yorum Yok
2642 görüntüleme
Kabakları rendele, yeşillikleri kıy, yumurta, un, baharat ve beyaz peynirle karıştır. Tavaya biraz sıvı yağ dök, ısınınca mücver karışımından bir yemek kaşığı kadarını içine at. Yayılıp kızardığında diğer tarafını da çevirip güzelce kızart. Mücverleri kâğıt havluya çıkart ki fazla yağı süzülsün.
Etli Çiğ Köfte
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 12 malzeme
Kategori: Türk Mutfağı
Zorluk: Zor

Etli Çiğ Köfte

31 Ocak 2017 0 1 Yorum Yok
6247 görüntüleme
Köfte leğeni içine ince bulguru ve doğramış olduğumuz kuru soğanları koyarak iyice yoğrulur. Üzerine kıyma, salça, isot (su ile ıslatarak karışıma koyulur), pul biber, kimyon, kırmızı acı toz biber, karabiber, limon suyu karıştırılarak yoğrulmaya devam edilir. Sonra ince kıyılmış taze soğan ve maydonozlar ilave edilir. Tuzu atılarak iyice yoğrulur. Avuç…
Fırında Norveç Uskumru
Hazırlama Süresi: 50 dakika
İçeriğinde: 5 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Fırında Norveç Uskumru

25 Ocak 2017 0 1 Yorum Yok
4575 görüntüleme
Balıklarımızı bir güzel temizleyip ortadan yarıyoruz. İçine doğramış olduğumuz soğan ve limonları koyup yeteri miktarda tuz ve karabiber atıyoruz. Alüminyum folya ya sarıp önceden 200 derecede ısıtmış olduğumuz fırına koyup yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun
Peynirli Tepsi Böreği
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Zorluk: Kolay

Peynirli Tepsi Böreği

18 Ocak 2017 0 1 Yorum Yok
10925 görüntüleme
Böreğin sosu için; sıvı yağı, süt ve yumurtayı bir kapta güzelce çırpın. Böreğin iç harcı için; maydanoz yapraklarını incecik kıyın ve içerisine beyaz peyniri, rendelemiş olduğunuz kaşar peyniri karıştırın. Dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayın. Bir adet yufkayı tepsiye açıp kenar kısımlarını dışarı doğru sarkıtın. Yufkanın üzerine hazırladığınız sos karışımından sürün.…
Pirinçli Domates Çorbası
Hazırlama Süresi: 40 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Kolay

Pirinçli Domates Çorbası

10 Ocak 2017 0 1 Yorum Yok
1967 görüntüleme
Margarini tencereye alın ve eritin. Üzerine un ilave edip, kokusu çıkana kadar kavurun. Rendelenmiş domatesi ekleyip 2 dakika pişirin. 5 su bardağı soğuk suyu ilave edip, kaynayınca pirinç, tuz ve karabiberi ekleyin. Pirinç yumuşayınca ateşten alıp üzerini maydanozla süsleyerek servis yapın
Kırmızı – Sarı Domates Soslu Makarna
Hazırlama Süresi: 15 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Makarna Tarifleri
Zorluk: Kolay

Kırmızı – Sarı Domates Soslu Makarna

4 Ocak 2017 0 2 Yorum Yok
12084 görüntüleme
Margarini tavada orta ateşte eritin. Soğanı, arada karıştırarak, 2 dakika boyunca veya yumuşayana kadar kavurarak pişirin. Sarımsağı ve domatesleri ilave ettikten sonra 5 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Fesleğeni ilave edin, tuz ve karabiber ekleyin. Sosu pişmiş makarnaya ekleyin, büyük bir servis tabağına alın ve dilerseniz rendelenmiş kaşar veya parmesan peyniri…
Tavuklu Tel Şehriye Salatası
Hazırlama Süresi: 45 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Salata Tarifleri
Zorluk: Kolay

Tavuklu Tel Şehriye Salatası

24 Aralık 2016 0 1 Yorum Yok
3063 görüntüleme
Tavuğu haşlayın,suyunu bir kenara ayırıp, tavuk soğuduktan sonra didin. Tel şehriyeyi koyulaşıncaya kadar yağda kavurun. Daha sonra üzerine tavuk suyunu ekleyip pilav gibi pişirin. Ara sıra şehriyeyi karıştırın ki altı yapışmasın. Sosu için Limonun suyunu, nar ekşisi ve arzunuza göre tuz ve karabiberi ayrı bir kapta karıştırın. Son olarak soğumuş…
Kağıt Kebabı
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 9 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Orta

Kağıt Kebabı

15 Kasım 2016 0 1 Yorum Yok
3232 görüntüleme
İri kıyılmış kırmızı biber, yarım ay biçiminde doğranmış soğan, verev doğranmış sivri biber, iri kıyılmış taze soğan ve dilimlenmiş domatesi bir kaseye alın. Eti pul biber, karabiber, kimyon, kekik ve tuzla karıştırıp, sebzeli harca katın. Kıyılmış maydanoz da ilave ettikten sonra margarini ekleyin ve karıştırın. Tepsi büyüklüğünde kestiğiniz pişirme kağıdını…
Fıstıklı Arpa Şehriye Pilavı
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Pilav Tarifleri
Zorluk: Kolay

Fıstıklı Arpa Şehriye Pilavı

20 Eylül 2016 0 1 Yorum Yok
1834 görüntüleme
Daha önce arpa şehriye pilavını fıstıkla denemeyi düşündünüz mü? Biz sizin için denedik ve sonuç muhteşem oldu! Farklı tarif ve lezzetler denemek isteyenler, bu tarif tam size göre! Margarini tencereye alın. Margarin eriyince dolmalık fıstık ve arpa şehriyeyi ekleyip, 3 dakika kadar kavurun. Rengi dönünce yemeklik doğranmış soğanı ve biberi…
Yoğurtlu Kuzu Kebap
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Yoğurtlu Kuzu Kebap

25 Ağustos 2016 0 1 Yorum Yok
2965 görüntüleme
2 çorba kaşığı margarini tavaya alın ve eritin. Tırnak pideyi küp şeklinde doğrayın ve eriyen margarinin içine ekleyin. Kıtır olana dek pişirin. Servis tabağına alın. Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı margarinde rendelenmiş domatesi 5 dakika çevirin. Domates sosuna tuz, karabiber, kekik, kimyon ve pul biber ilave edin. Tırnak pideyi…
Piliç Rulo
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Piliç Rulo

17 Haziran 2016 0 1 Yorum Yok
6651 görüntüleme
Klasikleşmiş yemek tariflerini değiştirmek tamamen sizin elinizde. Hayal gücünüzü kullanarak hem misafirlerinizi şaşırtabilir hem de harika bir akşam yemeğine imza atabilirsiniz. Bu tarif ile tavuk etini sevmeyen kalmayacak. Margarini bir kaba alarak içine limon suyu ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı ayırın. Hafif dövülmüş piliç bonfileleri…
Kuru Kayısılı Hindi Güveç
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Sebze Yemekleri
Zorluk: Kolay

Kuru Kayısılı Hindi Güveç

17 Haziran 2016 0 1 Yorum Yok
2084 görüntüleme
Hindi eti ve kuru kayısının aromatik tatlarını bu muhteşem tarif ile birleştirebilirsiniz. Hem de yapımı sadece 5 dakika sürüyor. Evdekiler hızınıza şaşıracak! Mantarı küp şeklinde doğrayın, domatesleri ise ikiye kesin ve geniş bir kaseye alın. Kase içerisine iri doğranmış kayısı, arpacık soğan, hindi eti, pul biber, kimyon, karabiber, tuz ekleyip…
Ev Yapımı Kumpir
Hazırlama Süresi: 27 dakika
İçeriğinde: 12 malzeme
Kategori: Mezeler
Zorluk: Kolay

Ev Yapımı Kumpir

26 Mayıs 2016 0 1 Yorum Yok
2567 görüntüleme
Patatesleri soyup hızlı pişmesi için dörde bölüp sıcak su dolu tencerede bol su ile haşlarız. Suyunu süzdüğümüz patateslerin çatalla ezmeye başlarız içerisine tereyağ ve peynirleri koyup karıştırırız. Bu karışımı tabaklara alır. üzerine sevdiğimiz malzemeleri yerleştiririz.
Milföye Sarılı Tavuk Baget
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Milföye Sarılı Tavuk Baget

24 Mayıs 2016 0 1 Yorum Yok
10752 görüntüleme
Tavukları bir tencere içerisinde haşlayıp soğumaya bırakalım. Soğuyan bagetlere tuz ve karabiber serperek. Milföy hamuruna sarılır. Yağlı kağıt koymuş olduğumuz tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür. İstenilirse üzerine susam atabiliriz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
Sebze Çorbası
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Kolay

Sebze Çorbası

9 Mayıs 2016 0 1 Yorum Yok
2993 görüntüleme
Margarini büyük bir tencerede eritip doğramış olduğunuz soğanı, ezmiş olduğunuz sarımsağı ve doğranmış kerevizi 5 dakika boyunca kavurun. Dilimlere ayırdığınız Havuçları ekleyin ve 2 dakika daha pişirin. Doğranmış domatesleri ve et suyunu ilave ettikten sonra 20 dakika boyunca kısık ateşte kaynatın. Makarnayı, diğer sebzeleri ve kuru fasulyeyi ekledikten sonra, makarna…
Tavuklu Cevizli Makarna
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Makarna Tarifleri
Zorluk: Kolay

Tavuklu Cevizli Makarna

5 Mayıs 2016 0 1 Yorum Yok
3550 görüntüleme
Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Tavaya margarini koyun ve eritin. Tavuk etini küp şeklinde doğrayın. Üzerine pul biber ve tuz ekleyip, karıştırın. Eti tavaya atın ve kızarana kadar pişirin. İçine sıcak suda beklettiğiniz Kuru üzüm ve cevizi ilave edin. Haşladığınız makarnayı suyun içinden kepçeyle alın ve tavuğa ekleyin. Mısırında ilave edip…
Tavuk Dürüm
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 13 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Tavuk Dürüm

25 Nisan 2016 0 1 Yorum Yok
3876 görüntüleme
Tavukları ince ince doğrayıp kenara alalım. Ayrı bir kaba süt, yağ, salça ve baharatları ilave edip karıştıralım. Üzerine tavukları koyup karıştırıp. 2-3 saat buzdolabında bekletelim. Tavada tavukları önlü arkalı güzelce pişirelim. Hazır almış olduğumuz lavaşın ortasına tavukları ve garnitürleri ilave edip dürüm şeklini vererek servis yapalım.
Talaş Böreği
İçeriğinde: 15 malzeme
Zorluk: Orta

Talaş Böreği

21 Nisan 2016 0 1 Yorum Yok
2957 görüntüleme
Margarini tencereye alın ve eritin. Üzerine et, tuz ve karabiber ekleyin. Suyunu salıp çekene kadar kavurun. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönene kadar kavurun. Kıyılmış sivri biber ve rendelenmiş domatesi de ekleyin. Birkaç dakika kavurup, bezelyeyi ilave edin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine kıyılmış dereotu…
Pazar Kahvaltısının Vazgeçilmezi Krep
Hazırlama Süresi: 15 dakika
İçeriğinde: 5 malzeme
Zorluk: Kolay

Pazar Kahvaltısının Vazgeçilmezi Krep

19 Nisan 2016 0 1 Yorum Yok
1682 görüntüleme
Un ve sütü hiç topaklanmasin kalmayana kadar çırpın. Tuz ve Yumurtaları da ekleyerek Birazda ha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir hamur elde edin. Teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kizdirin. Bu arada prensesim yardım ediyo bana ? Tavaya 1 kepçe dökerek yayın. Her iki tarafı pişen kadar…
Evde Pizza
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 13 malzeme
Zorluk: Orta

Evde Pizza

11 Nisan 2016 0 1 Yorum Yok
2580 görüntüleme
Bir kabın içerisinde 1,5 su bardağı suyu, şekeri, ve kuru mayayı karıştırıp bir köşeye alarak 10-15 dakika bekleyelim. Bunu beklerken, farklı ve büyük bir kapta 5 su bardağı unu ekleyip orta kısmını havuz şeklinde çukur yaparak bunun üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu serpelim. Bekletmiş olduğumuz mayalı suyu bu un kabına…
Bademli Fındıklı Sakızlı Muhallebi
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Bademli Fındıklı Sakızlı Muhallebi

7 Nisan 2016 0 1 Yorum Yok
2949 görüntüleme
Margarini bir tencereye alın ve unun rengi dönüp kokusu çıkana kadar çırpma teli ile çevirerek kavurun. Üzerine süt, tozşeker ilave edip, koyulaşana kadar karıştırın. Badem ve fındık karışımını ekleyin. Damla sakızını derin dondurucuda 5-10 dakika bekletip, bir kabın tersiyle vurarak ezin ve muhallebiye ilave edin. Karıştırarak 1-2 taşım daha kaynattıktan…
Pastane  Poğaçası
İçeriğinde: 11 malzeme
Zorluk: Orta

Pastane Poğaçası

5 Nisan 2016 0 1 Yorum Yok
3308 görüntüleme
İlk olarak şeker, maya ve ılık sütü bir kapta karıştıralım. Margarin, sıvı yağ, yumurta, tuz ve sütlü karışımı birleştirelim ve güzelce unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım. Yuvarlak şekiller verip tepsiye dizelim, üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatalla şekil verelim. 10 dk mayalanması için bekletelim. Önceden ısıtılmış 200 derecede pişirelim.…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta