Tarifler

Karnabahar Kızartma
Hazırlama Süresi: 20 dakika
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Sebze Yemekleri
Zorluk: Kolay

Karnabahar Kızartma

16 Ekim 2015 0 2 Yorum Yok
22128 görüntüleme
1. Karnabaharın sert kısımlarını kesip ve çiçekleri ayıklanmış olarak parçalara ayırın. 2. Karnıbaharları bir tencerede koyarak üzerine su ve yeterince tuz atıp, hafif yumuşayana kadar haşlayın. 3. Derin bir kapta süt, yumurta ve unu çırpın. Karnabaharları bu karışıma batırıp, kızdırdığınız tavada önlü arkalı kızartın.
Labneli Börek
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 4 malzeme
Zorluk: Kolay

Labneli Börek

13 Ekim 2015 0 0 Yorum Yok
1695 görüntüleme
1. Soğanları küçük küp küp doğrayıp tavaya atıyoruz. 2. Rendelemiş olduğumuz havuçları tavaya ekliyor ve hafifçe kızartıyoruz. 3. Son olarak labne peynirimizi ilave edip karıştırıyoruz. 3. Milföyleri ikiye kesip arasına bu karışımdan koyup köşelerinden kapatıp fırına veriyoruz.
Mozaik Pasta
İçeriğinde: 4 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Mozaik Pasta

13 Ekim 2015 0 1 Yorum Yok
2577 görüntüleme
Klasik usul mozaik pasta tarifi için, uygun bir kaba, bisküvileri kırarak başlayalım. Başka bir kapta katı yağı eritelim. Yağın içine de kakao ve sütü ekleyip, karıştıralım. Bisküvileri de bu karışıma ekleyelim. Bu şekilde bütün malzemeleri harmanlayalım. Şeffaf folyoyu düz bir zemine yayıp, harcımızı üzerine yayalım. Pastamızı elimizle şekillendirelim. Ortalama 2,5-3…
Peynirli Rulo Çıtır Börek
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Zorluk: Kolay

Peynirli Rulo Çıtır Börek

2 Eylül 2015 0 1 1 Yorum
2970 görüntüleme
Peynir ve maydanozu karıştırıyoruz. Ayrı bir yerde çırptığımız yumurtaya sıvı yağ ve sütü karıştırıyoruz. Yufkaları üçgen şeklinde kesiyoruz. ilk yufkamızı alıp üzerine hazırlamış olduğumuz yumurta karışımını sürüyoruz ve üzerine başka bir yufka kapatıyoruz. Bunun üzerine peynir karışımını koyarak sarıyoruz. Bu şekilde diğerlerini hazırlayıp tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp çörek…
Yıldız Şehriyeli Pirinç Pilavı
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Pilav Tarifleri
Zorluk: Kolay

Yıldız Şehriyeli Pirinç Pilavı

5 Ağustos 2015 0 0 Yorum Yok
12553 görüntüleme
Yağsız tencereye şehriyeleri ilave edip renk alıncaya kadar kavurun. Tencereye tereyağını ilave edin ve eritin. Pirinci ve tuzu ekleyin kavurmaya devam edin. Et suyunu ilave edin. Kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Kapağını açıp karabiber ile lezzetlendirin. Ardından 10-15 dakika demlenmesi için kenara alın.
Domates Çorbası
İçeriğinde: 9 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Kolay

Domates Çorbası

30 Temmuz 2015 0 0 Yorum Yok
9830 görüntüleme
Domatesleri ortadan ikiye bölün ve fırın tepsisine yerleştirin, içlerine birer diş sarımsak saplayın. Üzerlerine tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkan domatesleri kabuklarından ve sarımsaklardan ayırın. Bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Domatesleri ilave edin ve kavurmaya devam…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta