Tarifler

Portakallı Tarçınlı Kek
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 11 malzeme
Zorluk: Kolay

Portakallı Tarçınlı Kek

29 Aralık 2015 0 1 Yorum Yok
3112 görüntüleme
Kabınıza toz şekeri ve rendelenmiş portakalı koyup mikserle bira çırpın. Yumurtaları ilave edip 5-6 dakika çırpmaya devam edin. Karışım beyazlaşınca sıvıyagı karışıma yedirerek karıştırmaya devam edin. Portakalın suyunu sıkıp bardağa aktarın ve üzerine 1 bardağa tamamlayacak kadar süt ilave edin karışıma koyup hafif karıştırın. Unu kabartma tozu, vanilya ve tarçınla…
Kandil Simidi
İçeriğinde: 10 malzeme
Zorluk: Orta

Kandil Simidi

22 Aralık 2015 0 1 Yorum Yok
3310 görüntüleme
Unu, kabartma tozu ve mahlepi kabın içerisine koyup karıştırın. Ayrı bir kaba oda sıcaklığındaki yumuşak margarini koyup, tel çırpıcı ile çırpıp pürüzsüz bir hale getirin. Yoğurt, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. Un , kabartma tozu ve mahlep karışıma ekleyip yoğurun. Karışım kulak memesinden biraz daha sert…
Kıymalı Kolay Börek
İçeriğinde: 11 malzeme
Zorluk: Kolay

Kıymalı Kolay Börek

17 Aralık 2015 0 1 Yorum Yok
2748 görüntüleme
2 çorba kaşığı margarini tavada eritin ve soğutun. Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı margarini eritin ve kıyılmış soğanı kavurun. Kıymayı ekleyin ve 1-2 dakika kavurduktan sonra tuz, karabiber, pul biber ilave edin. Kıymanın rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Küp doğranmış kırmızıbiberi ekleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi…
Tombik Ekmek Peynir ve Yumurtalı
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 5 malzeme
Zorluk: Kolay

Tombik Ekmek Peynir ve Yumurtalı

10 Aralık 2015 0 2 Yorum Yok
16728 görüntüleme
Ekmeğin üst kısmı bıçak yardımı ile kesilir. Sırası ile üzerine rendelemiş olduğumuz kaşar, domates, biber ve son olarak yumurta kırılır. Önceden ısıttığımız 220 derece fırında 20 dakika pişiririz.
Güveçte Türlü
İçeriğinde: 15 malzeme
Kategori: Sebze Yemekleri
Zorluk: Orta

Güveçte Türlü

7 Aralık 2015 0 1 Yorum Yok
4417 görüntüleme
Tencereyi ateşin üzerine alın, zeytinyağı ilave edip, etleri kavurun. Patatesleri küp şeklide doğrayıp, tencereye ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Tencereye sırasıyla iri doğranmış biber, iri doğranmış soğan, alacalı soyulmuş ve iri küpler halinde doğranmış patlıcan, üzerine vurulmuş sarımsaklar, bamya, fasulyeyi, tuz…
Peynirli Örgü Kurabiye
İçeriğinde: 11 malzeme
Zorluk: Orta

Peynirli Örgü Kurabiye

3 Aralık 2015 0 1 Yorum Yok
1958 görüntüleme
Margarini yoğurma kabına alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, yoğurt, 1 adet yumurta, diğer yumurtanın akı ve tuz ilave edip, yoğurun. Kabartma tozu ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayacak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde diğer elinizle…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta