Tarifler

Kayseri Yağlaması
İçeriğinde: 14 malzeme
Kategori: Aperatifler
Zorluk: Kolay

Kayseri Yağlaması

10 Mart 2022 0 0 Yorum Yok
487 görüntüleme
Unun ortasına havuz açıp içine ılık süt, maya, sıvı yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Ilık suyu da yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Temiz bir kaba hafif un serpiştirip hamuru içine koyun, üzerini streç filmle kapatıp oda sıcaklığında yaklaşık 40 dakika mayalandırın. Ardından hamuru bezelere ayırın ve üzerini yeniden bezle kapatıp…
Un Helvası
İçeriğinde: 5 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Un Helvası

28 Şubat 2022 0 0 Yorum Yok
512 görüntüleme
Un ve dolmalık fıstığı bir tencereye alın. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla fıstıkların rengi hafifçe dönene kadar kavurun. Tereyağını ilave edip fıstıkların rengi sararana kadar kavurmaya devam edin. Ayrı bir kapta su ve toz şekeri eriyene kadar karıştırın. Şerbeti helvanın üzerine ekleyin. Kısık ateşte helva suyunu çekip, tencerenin etrafına yapışmayacak…
Tavuk Suyuna Çorba
İçeriğinde: 9 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Kolay

Tavuk Suyuna Çorba

16 Şubat 2022 0 0 Yorum Yok
636 görüntüleme
Tavuk budunu ve göğsünü yıkayıp birlikte tencereye yerleştirin. Kabukları temizlenip üçe bölünmüş havuç, kabukları temizlenmiş bütün soğan ve sarımsağı tencereye ekleyip, üzerini üç parmak geçecek kadar su ilave edin. Tuzunu ayarlayıp kaynayana kadar harlı, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte tavuk yumuşayana dek pişirin. İçinden tavuk etlerini çıkarın ve didikleyip kenara…
Mercimek Köftesi
Hazırlama Süresi: 50 dakika
İçeriğinde: 12 malzeme
Kategori: Diğer Tarifler
Zorluk: Kolay

Mercimek Köftesi

26 Ocak 2022 0 0 Yorum Yok
599 görüntüleme
* Bol suda yıkadığınız kırmızı mercimeği sıcak suda kaynatın. Suyunu çekmeye yakın ince bulguru ekleyin, mercimeği ocaktan alın. * Üzerine ince bulguru ekleyin. Kapağını kapattığınız tencerede ince bulguru şişmesi için mercimekle birlikte 15 dakika kadar bekletin. * Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın ve tavaya aktarın.…
Fırında Acılı Karnabahar
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Sebze Yemekleri
Zorluk: Kolay

Fırında Acılı Karnabahar

18 Ocak 2022 0 0 Yorum Yok
541 görüntüleme
* 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı ucu ile karbonat, 1 çay fincanı soda ekleyerek çırpıyoruz. * Geniş bir tabağa; Un, Tuz, Karabiber alarak karıştırıyoruz. * 75 gr kadar tereyağı, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 3 yemek kaşığı acı toz biber. Tavaya aldığımız yağımızın altını çok kısık ateşte açıyoruz ve sarımsak…
Fincan Tatlısı
Hazırlama Süresi: 25 dakika
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Fincan Tatlısı

12 Ocak 2022 0 0 Yorum Yok
560 görüntüleme
Tencere içerisine şeker, un ve süt alınarak kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağın altı kapatılır ve tereyağ ile vanilya eklenir. Kullanmak istediğiniz kalıp veya kaselere bu karışımdan dökülüp tamamen soğuması için 1.5 saat buz dolabında bekletilir. Soğuduktan sonra kalıplarından çıkarılarak her yüzeyi Hindistan cevizi rendesine bulanır ve…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta