Un ve dolmalık fıstığı bir tencereye alın. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla fıstıkların rengi hafifçe dönene kadar kavurun. Tereyağını ilave edip fıstıkların…
* Bol suda yıkadığınız kırmızı mercimeği sıcak suda kaynatın. Suyunu çekmeye yakın ince bulguru ekleyin, mercimeği ocaktan alın. * Üzerine ince bulguru…
Tencere içerisine şeker, un ve süt alınarak kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağın altı kapatılır ve tereyağ ile vanilya…
Bir kabın içerisine yumurta, süt, zeytinyağı, tuz, karabiber ve peynirleri alıp güzelce karıştırın. Sosis ve doğranmış dereotunu da ilave edin. Ekmeklerinizi yağlı…
1. Derin bir tencereye suyu koyun ve kaynamasını bekleyin. 2. Kaynayan suya tuz ve zeytinyağını ilave ettikten sonra, makarnaları ekleyin ve dilediğiniz…
Yumurta, toz şeker ve tereyağını mikserle çırparak şeker eriyene ve karışım bütünleşene kadar karıştırın. Unu ve diğer malzemeleri ekleyerek hamuru yoğurun. Hamurun…
1. Makarnaları derin bir tencerede bol suda 8-10 dakika haşlayın. 2. Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.…
İlk olarak oda sıcaklığındaki milföyleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında 20-25 dakika üzeri kızarana…