Türk

Kayseri Yağlaması
İçeriğinde: 14 malzeme
Kategori: Aperatifler
Zorluk: Kolay

Kayseri Yağlaması

10 Mart 2022 0 0 Yorum Yok
487 görüntüleme
Unun ortasına havuz açıp içine ılık süt, maya, sıvı yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Ilık suyu da yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Temiz bir kaba hafif un serpiştirip hamuru içine koyun, üzerini streç filmle kapatıp oda sıcaklığında yaklaşık 40 dakika mayalandırın. Ardından hamuru bezelere ayırın ve üzerini yeniden bezle kapatıp…
Ayran Aşı Çorbası
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Kolay

Ayran Aşı Çorbası

6 Temmuz 2021 0 0 Yorum Yok
509 görüntüleme
1. İlk olarak bir kabın içerisine yoğurtları ve suyu ekleyip iyice çırpın. 2. İçerisine iyice haşlanmış ve soğutulmuş olan nohut ve buğdayı ekleyin. 3. Kalan diğer malzemeleri ve ince doğranmış olan dereotunu da ekleyip iyice karıştırın ve buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 11 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

30 Nisan 2021 0 0 Yorum Yok
641 görüntüleme
Tel kadayıfların daha lezzetli olması ve kuruması için bir kaç saat önceden bir kaba koyarak bekletin. Kurutulan kadayıfları şeker ve tereyağı ile birlikte tencereye alın. Karışımı orta ateşte, rengi hafif koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Ardından cevizleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Başka bir tencereye ise süt, şeker, un ve vanilyayı…
Osmanlı Pilavı
Hazırlama Süresi: 35 dakika
İçeriğinde: 16 malzeme
Kategori: Pilav Tarifleri
Zorluk: Kolay

Osmanlı Pilavı

13 Nisan 2021 0 0 Yorum Yok
655 görüntüleme
Ilık suyun içerisine bir miktar tuz ekleyin ve pirinçleri ılık suda 10 dakika bekletin. Daha sonra bol su ile 2 dakika boyunca pirinçleri yıkayıp süzün. Soğanları diri kalacak şekilde doğrayın. Sıvıyağ ve tereyağını pilav tenceresine alarak eritin. Soğanları yağda kavurun. Üzerine dolmalık fıstıkları ilave edip 2 dakika daha kavurun. Kuru…
Tarhana Çorbası
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Kolay

Tarhana Çorbası

17 Şubat 2021 0 0 Yorum Yok
753 görüntüleme
Tenceremizin içerisine sıvı yağ, nane, salça, baharatlar ve tarhanayı ekleyip biraz karıştırarak kavuruyoruz. Dilerseniz tereyağı da kullanabilirsiniz. Suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz ve devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Topaklanmaması için tel çırpıcı ile karıştırabilirsiniz. Kaynadıktan sonra 5 dk daha bekleyip ocaktan alıyoruz.
Çıtır Simit
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Zorluk: Kolay

Çıtır Simit

2 Eylül 2020 0 0 Yorum Yok
3966 görüntüleme
1. Hamurumuzu karıştırma kabına ılık su ılık süt şeker maya tuz zeytinyağı alıp karıştıralım. 2. Üzerine 4, 5 su bardağı unu ekleyip yavaş yavaş yoğuralım. 3. Hazır olan hamurumun üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat mayalandıralım. 4. Daha sonra tezgaha alıp 20 eşit parcada beze yapıyoruz. 5. Bezelerin her birini rulo…
Edirne Tava Ciğeri
İçeriğinde: 4 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Edirne Tava Ciğeri

12 Ağustos 2020 0 0 Yorum Yok
7573 görüntüleme
Ciğeri zarından ve sinirlerinden ayırarak baton şeklinde kesin ve dinlenmesi için derin dondurucu da en az 1-2 saat dinlendirin. Derin dondurucudan alıp bekletmeden ince yaprak şeklinde dilimleyin. Buzlu suda 10 dakika dinlendirip suyunu süzün. Kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın. Derin bir kapta un ve tuzu karıştırıp ciğerleri bu karışıma bulayın.…
Cılbır
Hazırlama Süresi: 20 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Aperatifler
Zorluk: Kolay

Cılbır

10 Temmuz 2020 0 0 Yorum Yok
3011 görüntüleme
Bir tencerede su, tuz ve sirkeyi kaynatın. Bir çorba kepçesini kaynayan suyun içine batırın. Yumurtayı kepçe içindeki suya kırın. Pişince suyu süzüp tabağa aktarın. Tüm yumurtaları bu şekilde pişirin. Yumurtaların üzerine dövülmüş sarımsaklarla birlikte çırpılmış yoğurdu dökün. Tereyağını bir cezvede kızdırıp yoğurt üzerine gezdirin. En son kırmızı toz biber serpip…
Sarıyer Böreği
Hazırlama Süresi: 120 dakika
İçeriğinde: 12 malzeme
Zorluk: Kolay

Sarıyer Böreği

26 Haziran 2020 0 0 Yorum Yok
2728 görüntüleme
Hamur için unu yoğurma kabına alıp, ortasını havuz şeklinde açın. İçine yumurta, ayçiçeği yağı, limon suyu, tuz ve su ekledikten sonra yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin. İç malzeme için yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı bir tavaya alıp kavurun.…
Tavuk Etli Papara
İçeriğinde: 12 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Orta

Tavuk Etli Papara

28 Mayıs 2020 0 0 Yorum Yok
4956 görüntüleme
Tavuğu büyük bir tencerenin içine yerleştirip üzerini geçecek kadar su ekleyin. Su kaynayana kadar orta sonrasında ise kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzüp 2 su bardağı kadarını ayırıp sıcak olarak saklayın. Derisini ve kemiğini ayırıp etleri parmak büyüklüğünde parçalar şeklinde koparın. Yoğurt sos için, yoğurdu, kıyılmış sarımsak, tuz ve toz…
Saç Tava
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 4 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Saç Tava

29 Ağustos 2017 0 1 Yorum Yok
6134 görüntüleme
Etimizi sacın üzerine koyalım. Kendi suyunu salıp çekince, üzerine yağ ekliyoruz. Biberlerimizi doğrayıp, etlerimizi kavurmaya devam ediyoruz. Sürekli karıştırmaya özen gösterelim. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp etimize ekliyoruz. Ardından baharatlarımızı ilave edip karıştırıp ateşten alıyoruz.
Çiğ Börek
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Zorluk: Orta

Çiğ Börek

11 Nisan 2017 0 1 Yorum Yok
4780 görüntüleme
Unu bir kaseye boşaltıp içine tuz, sirke ve suyu ekleyin. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. 40-45 dakika nemli bez altında dinlendirmeye bırakın Bu arada Kıymaya ince ince kıyılmış soğan, tuz ve karabiber ilave ederek iyice karıştırın. Harcın içerisine en son 1/2 çay bardağı suyu ilave edip tekrar yoğurun. Dinlenen…
Mücver
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Zorluk: Kolay

Mücver

9 Şubat 2017 0 1 Yorum Yok
2642 görüntüleme
Kabakları rendele, yeşillikleri kıy, yumurta, un, baharat ve beyaz peynirle karıştır. Tavaya biraz sıvı yağ dök, ısınınca mücver karışımından bir yemek kaşığı kadarını içine at. Yayılıp kızardığında diğer tarafını da çevirip güzelce kızart. Mücverleri kâğıt havluya çıkart ki fazla yağı süzülsün.
Etli Çiğ Köfte
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 12 malzeme
Kategori: Türk Mutfağı
Zorluk: Zor

Etli Çiğ Köfte

31 Ocak 2017 0 1 Yorum Yok
6246 görüntüleme
Köfte leğeni içine ince bulguru ve doğramış olduğumuz kuru soğanları koyarak iyice yoğrulur. Üzerine kıyma, salça, isot (su ile ıslatarak karışıma koyulur), pul biber, kimyon, kırmızı acı toz biber, karabiber, limon suyu karıştırılarak yoğrulmaya devam edilir. Sonra ince kıyılmış taze soğan ve maydonozlar ilave edilir. Tuzu atılarak iyice yoğrulur. Avuç…
Peynirli Tepsi Böreği
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Zorluk: Kolay

Peynirli Tepsi Böreği

18 Ocak 2017 0 1 Yorum Yok
10925 görüntüleme
Böreğin sosu için; sıvı yağı, süt ve yumurtayı bir kapta güzelce çırpın. Böreğin iç harcı için; maydanoz yapraklarını incecik kıyın ve içerisine beyaz peyniri, rendelemiş olduğunuz kaşar peyniri karıştırın. Dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayın. Bir adet yufkayı tepsiye açıp kenar kısımlarını dışarı doğru sarkıtın. Yufkanın üzerine hazırladığınız sos karışımından sürün.…
Tavuklu Tel Şehriye Salatası
Hazırlama Süresi: 45 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Salata Tarifleri
Zorluk: Kolay

Tavuklu Tel Şehriye Salatası

24 Aralık 2016 0 1 Yorum Yok
3063 görüntüleme
Tavuğu haşlayın,suyunu bir kenara ayırıp, tavuk soğuduktan sonra didin. Tel şehriyeyi koyulaşıncaya kadar yağda kavurun. Daha sonra üzerine tavuk suyunu ekleyip pilav gibi pişirin. Ara sıra şehriyeyi karıştırın ki altı yapışmasın. Sosu için Limonun suyunu, nar ekşisi ve arzunuza göre tuz ve karabiberi ayrı bir kapta karıştırın. Son olarak soğumuş…
Türk Kahveli Kurabiye
İçeriğinde: 8 malzeme
Zorluk: Kolay

Türk Kahveli Kurabiye

20 Ekim 2015 0 1 Yorum Yok
2383 görüntüleme
Un, pudra şekeri ve nişastayı derin bir yoğurma kabına alalım. Üzerine Türk Kahvesi, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek elimizle karıştıralım. Yumurta ve margarini yoğurma kabına ekleyerek hamur toparlanıncaya kadar yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde oval olacak şekilde yuvarlayalım. 2-3 cm aralıklarla yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Bir…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta