Türk

Kayseri Yağlaması
İçeriğinde: 14 malzeme
Kategori: Aperatifler
Zorluk: Kolay

Kayseri Yağlaması

10 Mart 2022 0 0 Yorum Yok
487 görüntüleme
Unun ortasına havuz açıp içine ılık süt, maya, sıvı yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Ilık suyu da yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Temiz bir kaba hafif un serpiştirip hamuru içine koyun, üzerini streç filmle kapatıp oda sıcaklığında yaklaşık 40 dakika mayalandırın. Ardından hamuru bezelere ayırın ve üzerini yeniden bezle kapatıp…
Ayran Aşı Çorbası
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Kolay

Ayran Aşı Çorbası

6 Temmuz 2021 0 0 Yorum Yok
510 görüntüleme
1. İlk olarak bir kabın içerisine yoğurtları ve suyu ekleyip iyice çırpın. 2. İçerisine iyice haşlanmış ve soğutulmuş olan nohut ve buğdayı ekleyin. 3. Kalan diğer malzemeleri ve ince doğranmış olan dereotunu da ekleyip iyice karıştırın ve buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 11 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

30 Nisan 2021 0 0 Yorum Yok
642 görüntüleme
Tel kadayıfların daha lezzetli olması ve kuruması için bir kaç saat önceden bir kaba koyarak bekletin. Kurutulan kadayıfları şeker ve tereyağı ile birlikte tencereye alın. Karışımı orta ateşte, rengi hafif koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Ardından cevizleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Başka bir tencereye ise süt, şeker, un ve vanilyayı…
Osmanlı Pilavı
Hazırlama Süresi: 35 dakika
İçeriğinde: 16 malzeme
Kategori: Pilav Tarifleri
Zorluk: Kolay

Osmanlı Pilavı

13 Nisan 2021 0 0 Yorum Yok
656 görüntüleme
Ilık suyun içerisine bir miktar tuz ekleyin ve pirinçleri ılık suda 10 dakika bekletin. Daha sonra bol su ile 2 dakika boyunca pirinçleri yıkayıp süzün. Soğanları diri kalacak şekilde doğrayın. Sıvıyağ ve tereyağını pilav tenceresine alarak eritin. Soğanları yağda kavurun. Üzerine dolmalık fıstıkları ilave edip 2 dakika daha kavurun. Kuru…
Tarhana Çorbası
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Kolay

Tarhana Çorbası

17 Şubat 2021 0 0 Yorum Yok
753 görüntüleme
Tenceremizin içerisine sıvı yağ, nane, salça, baharatlar ve tarhanayı ekleyip biraz karıştırarak kavuruyoruz. Dilerseniz tereyağı da kullanabilirsiniz. Suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz ve devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Topaklanmaması için tel çırpıcı ile karıştırabilirsiniz. Kaynadıktan sonra 5 dk daha bekleyip ocaktan alıyoruz.
Çıtır Simit
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Zorluk: Kolay

Çıtır Simit

2 Eylül 2020 0 0 Yorum Yok
3969 görüntüleme
1. Hamurumuzu karıştırma kabına ılık su ılık süt şeker maya tuz zeytinyağı alıp karıştıralım. 2. Üzerine 4, 5 su bardağı unu ekleyip yavaş yavaş yoğuralım. 3. Hazır olan hamurumun üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat mayalandıralım. 4. Daha sonra tezgaha alıp 20 eşit parcada beze yapıyoruz. 5. Bezelerin her birini rulo…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta