Genel

Medrese Böreği
İçeriğinde: 6 malzeme
Zorluk: Kolay

Medrese Böreği

10 Ağustos 2021 0 0 Yorum Yok
686 görüntüleme
Tereyağını tavada eritin ve içinden 2 yemek kaşığı kadarını ayırın. Yağın içine kıyılmış mantar ekleyip sotelemeye başlayın. Mantar hafifçe suyunu salınca kıyılmış ıspanak ve tuz ekleyin. Suyunu çekene kadar sotelemeye devam edin. En son küçük küp doğranmış sucuk ekleyip 2-3 dakika pişirin ve ocaktan alın. Soğuduğunda rendelenmiş peynir ilave edin.…
Et Sote
Hazırlama Süresi: 55 dakika
İçeriğinde: 15 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Et Sote

4 Ağustos 2021 0 0 Yorum Yok
527 görüntüleme
Bir tencerenin içerisine sıvı yağı ve tereyağı ekleyin. Ardından ufak küpler halinde doğranmış olan soğanları ince ince doğranmış olan sarımsakları kuşbaşı doğranmış olan etleri de ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ardından içerisine salçayı küp küp doğranmış olan domatesleri, biberleri ve baharatları ekleyip domatesler suyunu salıp hafif çekene kadar…
Çıtır Kurabiye
Hazırlama Süresi: 75 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Zorluk: Kolay

Çıtır Kurabiye

27 Temmuz 2021 0 0 Yorum Yok
533 görüntüleme
1. Karıştırma kabına yumurtaları kırın. 2. Üzerine tereyağı, nişasta ve pudra şekeri ekleyin. Elinizle karıştırın. 3. Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve azar azar un koyun. 4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 5. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopartın. Elinizde yuvarlayın. 6.…
Ananaslı Puding
Hazırlama Süresi: 40 dakika
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Aperatifler
Zorluk: Kolay

Ananaslı Puding

13 Temmuz 2021 0 0 Yorum Yok
515 görüntüleme
1. İlk olarak ananasları püre haline getirin . 2. Tencereye tüm malzemeleri atıp karıştırın.ocağın altını açın sürekli karıştırarak kıvam alana dek pişirin. 3. Kıvam alınca ananas püresini ekleyin tekrar kıvama gelene kadar pişirin piştikten sonra kaplara alıp servis edebilirsiniz.
Tarator Sos
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Mezeler
Zorluk: Kolay

Tarator Sos

1 Haziran 2021 0 0 Yorum Yok
1023 görüntüleme
Bayat ekmek içini küçük bir kaba ufalayın. Kabuk kısımlarını kullanmayın. Ekmek kırıntılarını ceviz içiyle birlikte mutfak robotunda çekin. Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, taze sıkılmış limon suyu, süzme yoğurt ve tuz ile karıştırdıktan sonra dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Buzdolabında bekleyen ve kıvam alan tarator sosu, sıcak başlangıçların yanında ya da dip sos…
Sandal Poğaça
Hazırlama Süresi: 45 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Zorluk: Kolay

Sandal Poğaça

8 Mayıs 2021 0 0 Yorum Yok
730 görüntüleme
Maya ve şekeri bir kasede ılık süt ile eritin. Bütün malzemeleri eriyen maya ile karıştırarak yoğurup 20 dakika dinlendirin. Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparıp oval şekilde açın. İki kenarından karşılıklı kesin. İç harcı hazırlamak için bütün malzemeyi küp doğrayın. Hamurun ortasına iç harcından koyup kesilen kısımları karşılıklı katlayarak yapıştırın. Yağlı…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta