Genel

Medrese Böreği
İçeriğinde: 6 malzeme
Zorluk: Kolay

Medrese Böreği

10 Ağustos 2021 0 0 Yorum Yok
686 görüntüleme
Tereyağını tavada eritin ve içinden 2 yemek kaşığı kadarını ayırın. Yağın içine kıyılmış mantar ekleyip sotelemeye başlayın. Mantar hafifçe suyunu salınca kıyılmış ıspanak ve tuz ekleyin. Suyunu çekene kadar sotelemeye devam edin. En son küçük küp doğranmış sucuk ekleyip 2-3 dakika pişirin ve ocaktan alın. Soğuduğunda rendelenmiş peynir ilave edin.…
Et Sote
Hazırlama Süresi: 55 dakika
İçeriğinde: 15 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Et Sote

4 Ağustos 2021 0 0 Yorum Yok
527 görüntüleme
Bir tencerenin içerisine sıvı yağı ve tereyağı ekleyin. Ardından ufak küpler halinde doğranmış olan soğanları ince ince doğranmış olan sarımsakları kuşbaşı doğranmış olan etleri de ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ardından içerisine salçayı küp küp doğranmış olan domatesleri, biberleri ve baharatları ekleyip domatesler suyunu salıp hafif çekene kadar…
Çıtır Kurabiye
Hazırlama Süresi: 75 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Zorluk: Kolay

Çıtır Kurabiye

27 Temmuz 2021 0 0 Yorum Yok
533 görüntüleme
1. Karıştırma kabına yumurtaları kırın. 2. Üzerine tereyağı, nişasta ve pudra şekeri ekleyin. Elinizle karıştırın. 3. Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve azar azar un koyun. 4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 5. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopartın. Elinizde yuvarlayın. 6.…
Ananaslı Puding
Hazırlama Süresi: 40 dakika
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Aperatifler
Zorluk: Kolay

Ananaslı Puding

13 Temmuz 2021 0 0 Yorum Yok
515 görüntüleme
1. İlk olarak ananasları püre haline getirin . 2. Tencereye tüm malzemeleri atıp karıştırın.ocağın altını açın sürekli karıştırarak kıvam alana dek pişirin. 3. Kıvam alınca ananas püresini ekleyin tekrar kıvama gelene kadar pişirin piştikten sonra kaplara alıp servis edebilirsiniz.
Tarator Sos
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Mezeler
Zorluk: Kolay

Tarator Sos

1 Haziran 2021 0 0 Yorum Yok
1023 görüntüleme
Bayat ekmek içini küçük bir kaba ufalayın. Kabuk kısımlarını kullanmayın. Ekmek kırıntılarını ceviz içiyle birlikte mutfak robotunda çekin. Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, taze sıkılmış limon suyu, süzme yoğurt ve tuz ile karıştırdıktan sonra dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Buzdolabında bekleyen ve kıvam alan tarator sosu, sıcak başlangıçların yanında ya da dip sos…
Sandal Poğaça
Hazırlama Süresi: 45 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Zorluk: Kolay

Sandal Poğaça

8 Mayıs 2021 0 0 Yorum Yok
730 görüntüleme
Maya ve şekeri bir kasede ılık süt ile eritin. Bütün malzemeleri eriyen maya ile karıştırarak yoğurup 20 dakika dinlendirin. Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparıp oval şekilde açın. İki kenarından karşılıklı kesin. İç harcı hazırlamak için bütün malzemeyi küp doğrayın. Hamurun ortasına iç harcından koyup kesilen kısımları karşılıklı katlayarak yapıştırın. Yağlı…
Kıymalı Karnabahar
Hazırlama Süresi: 35 dakika
İçeriğinde: 9 malzeme
Kategori: Sebze Yemekleri
Zorluk: Kolay

Kıymalı Karnabahar

8 Mayıs 2021 0 0 Yorum Yok
583 görüntüleme
Karnabaharı küçük çiçeklere ayırıp yıkayın ve süzün. Soğanı ve sarımsağı kıyın. Havucu soyup halka şeklinde dilimleyin. Zeytinyağını tencereye aldıktan sonra soğanı ve sarımsağı ilave edip kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin, suyunu çekene kadar kavurun ve salçayı ekleyin. Doğradığınız havucu, karnabaharları ve suyu ilave edin. Tuz ve biber ile tatlandırın. Kapağı…
Ayva Reçeli
Hazırlama Süresi: 75 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Ayva Reçeli

23 Şubat 2021 0 0 Yorum Yok
773 görüntüleme
1. Ayvaların kabuklarını soyun ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın ve bir kaba alın ardından ayvaları küçük küçük doğrayın bir tencereye ayvaları, şekeri, limon suyu hariç tüm malzemeleri ilave edin. 2. Önce yüksek ısıda daha sonra kısık ateşte reçel kıvam alana kadar karıştırın. 3. Ardından kıvam alan reçele limon suyunu ilave…
Kadın Budu Köfte
Hazırlama Süresi: 40 dakika
İçeriğinde: 9 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Kadın Budu Köfte

21 Ocak 2021 0 0 Yorum Yok
794 görüntüleme
Öncelikle kıymayı ikiye bölün ve yapışmaz yüzeyli bir tavaya kıymanın yarısını alıp 2-3 kaşık su ekleyin. Orta ateşte kavurun. Kıymayı ocaktan almadan önce kıyılmış soğanı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Harcı soğumaya bırakın. Ardından pirinci yıkayıp süzün. Ve haşlanmak üzere tencerede kaynatın. Haşlanan pirinçleri bir kenara alarak soğumasını bekleyin. Kavrulmuş…
Çıtır Karnabahar
Hazırlama Süresi: 45 dakika
İçeriğinde: 11 malzeme
Kategori: Sebze Yemekleri
Zorluk: Kolay

Çıtır Karnabahar

15 Ocak 2021 0 0 Yorum Yok
833 görüntüleme
1. İlk olarak bir tencerenin içerisine sıcak suyu ekleyin. 2. Ardından dalları ayıklanmış ve yıkanmış olan karnabaharları suyun içerisine ekleyin. 3. Üzerine tuzu ve limon suyunu da ekleyip kaynamaya bırakın. 4. Yumuşamaya başlayınca ocaktan alıp süzün. 5. Bir kabın içerisine yumurtayı ekleyip çırpın. 6. Başka bir kabın içerisine galeta ununu…
Zebra Kek
Hazırlama Süresi: 65 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Zorluk: Kolay

Zebra Kek

6 Ocak 2021 0 0 Yorum Yok
825 görüntüleme
1. Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın. 2. Daha sonra süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek bildiğimiz kek hamurunu oluşturun. 3. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin. 4. Yaklaşık 22-23cm çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırayla 3 er yemek…
Pilavlı Tavuk Dolması
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 13 malzeme
Kategori: Aperatifler
Zorluk: Kolay

Pilavlı Tavuk Dolması

23 Aralık 2020 0 0 Yorum Yok
1692 görüntüleme
1. Pilav tenceresi içerisine tereyağı ve zeytinyağı alınarak kızdırılır. 2. Önceden güzel bir şekilde yıkanmış ve suyu süzülmüş olan pirinçler eklenerek 4 dakika kavrulur. 3. Ardından dolmalık fıstık ve kuş üzümü eklenerek 1 dakika daha kavrulduktan sonra tarçın ve karabiber eklenip karıştırılır. 4. Son olarak üzerine sıcak su eklenir ve…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta