Kategori: Tatlı Tarifleri

Un Helvası
İçeriğinde: 5 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Un Helvası

28 Şubat 2022 0 0 Yorum Yok
512 görüntüleme
Un ve dolmalık fıstığı bir tencereye alın. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla fıstıkların rengi hafifçe dönene kadar kavurun. Tereyağını ilave edip fıstıkların rengi sararana kadar kavurmaya devam edin. Ayrı bir kapta su ve toz şekeri eriyene kadar karıştırın. Şerbeti helvanın üzerine ekleyin. Kısık ateşte helva suyunu çekip, tencerenin etrafına yapışmayacak…
Fincan Tatlısı
Hazırlama Süresi: 25 dakika
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Fincan Tatlısı

12 Ocak 2022 0 0 Yorum Yok
560 görüntüleme
Tencere içerisine şeker, un ve süt alınarak kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağın altı kapatılır ve tereyağ ile vanilya eklenir. Kullanmak istediğiniz kalıp veya kaselere bu karışımdan dökülüp tamamen soğuması için 1.5 saat buz dolabında bekletilir. Soğuduktan sonra kalıplarından çıkarılarak her yüzeyi Hindistan cevizi rendesine bulanır ve…
Muzlu Milföy
Hazırlama Süresi: 55 dakika
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Muzlu Milföy

6 Ekim 2021 0 0 Yorum Yok
684 görüntüleme
İlk olarak oda sıcaklığındaki milföyleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Bu sırada kreması için tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine aktarın. Kıvam alana dek devamlı karıştırarak pişirin. Üzerini kapatıp soğumaya bırakın. Ardından milföyleri ortadan…
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 11 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

30 Nisan 2021 0 0 Yorum Yok
642 görüntüleme
Tel kadayıfların daha lezzetli olması ve kuruması için bir kaç saat önceden bir kaba koyarak bekletin. Kurutulan kadayıfları şeker ve tereyağı ile birlikte tencereye alın. Karışımı orta ateşte, rengi hafif koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Ardından cevizleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Başka bir tencereye ise süt, şeker, un ve vanilyayı…
Ayva Reçeli
Hazırlama Süresi: 75 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Ayva Reçeli

23 Şubat 2021 0 0 Yorum Yok
773 görüntüleme
1. Ayvaların kabuklarını soyun ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın ve bir kaba alın ardından ayvaları küçük küçük doğrayın bir tencereye ayvaları, şekeri, limon suyu hariç tüm malzemeleri ilave edin. 2. Önce yüksek ısıda daha sonra kısık ateşte reçel kıvam alana kadar karıştırın. 3. Ardından kıvam alan reçele limon suyunu ilave…
Çikolatalı Sufle
Hazırlama Süresi: 45 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Çikolatalı Sufle

19 Kasım 2020 0 0 Yorum Yok
4773 görüntüleme
İlk olarak kakao, şeker ve küçük parçalara ayrılmış çikolatayı bir kasede harmanlayın. Tereyağını tencerede eritin. Tencerenin içerisine unu ekleyip rengi sararıncaya kadar kavurun. Süt ve çikolatalı karışımı ekleyip 3 dakika pişirin ve ocaktan alıp ılımaya bırakın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın. Sarılarını çikolatalı hamura ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını ise…
Çikolatalı ve Cevizli Cheesecake
İçeriğinde: 11 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Orta

Çikolatalı ve Cevizli Cheesecake

5 Nisan 2020 0 0 Yorum Yok
3932 görüntüleme
Tabanı için bisküvileri mutfak robotunda un haline getirip sütle yoğurun. Büyük boy bir kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı serip bisküvili hamuru elinizle bastırarak yerleştirin. Peynirli kısım için ceviz hariç tüm malzemeyi karıştırın. Cevizi de ekleyip son bir kez karıştırdıktan sonra bisküvilerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 55 dakika…
Bademli Fındıklı Sakızlı Muhallebi
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Bademli Fındıklı Sakızlı Muhallebi

7 Nisan 2016 0 1 Yorum Yok
2949 görüntüleme
Margarini bir tencereye alın ve unun rengi dönüp kokusu çıkana kadar çırpma teli ile çevirerek kavurun. Üzerine süt, tozşeker ilave edip, koyulaşana kadar karıştırın. Badem ve fındık karışımını ekleyin. Damla sakızını derin dondurucuda 5-10 dakika bekletip, bir kabın tersiyle vurarak ezin ve muhallebiye ilave edin. Karıştırarak 1-2 taşım daha kaynattıktan…
Portakallı Revani
Hazırlama Süresi: 45 dakika
İçeriğinde: 13 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Portakallı Revani

22 Mart 2016 0 2 Yorum Yok
16965 görüntüleme
İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın. 5 dk kaynayan şerbete limon suyu ilave ederek 2-3 dk kadar daha kaynatıp ocağı kapatın. Keki hazırlayalım. Yumurta ve şekeri bol bol çırpın, karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunda sırasıyla yağı, sütü, un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı…
Labneli Çilekli Cheesecake
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Orta

Labneli Çilekli Cheesecake

23 Şubat 2016 0 1 Yorum Yok
4584 görüntüleme
Margarini eritin. Yulaflı bisküvileri bir kenarda ufalayın. Bisküvilere margarin ve vanilin ekleyip iyice yoğurun. Kalıbınızın dibine bu karışımı yayın. Bir kaşık yardımı ile bastırın ve düz bir şekil verin. Siz kremasını hazırlarken, tabanı buzdolabında soğumaya bırakın. Labne peynirini, toz şekeri, yumurtaları ve limon rendesini bir kaseye koyup çırpıcı yardımıyla çırpın.…
Kalp Şekilli Kurabiyeler
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 5 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Kalp Şekilli Kurabiyeler

11 Şubat 2016 0 2 Yorum Yok
16085 görüntüleme
Unu eleyerek geniş bir kaseye serpiştirin. Ardından pudra şekerini, yumurta sarısını ve margarini küçük parçalar şeklinde ekleyin. Tahta kaşıkla, çırpma teliyle veya soğuk ellerinizle hızla karıştırarak koyu kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru folyoya sarın ve 30 dakika boyunca buzdolabında bekletin. Kullanacağınız tahtaya biraz un serpiştirin ve hamuru yaklaşık 4…
Soslu Kek
İçeriğinde: 11 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Soslu Kek

25 Ocak 2016 0 1 Yorum Yok
13580 görüntüleme
Margarini eritip soğutun. Yumurtayı bir kâsedde mikserle çırpın ve tozşeker ilave edip mikserle çırpmaya devam edin. Sütü eriyen Margarinin içine ekleyin ve bu karışımı yumurtaya ilave edip çırpın. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra tüm malzemeyi mikserle çırpın. Kek kalıbının her tarafını fırça yardımıyla…
Triliçe
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Orta

Triliçe

25 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
5306 görüntüleme
1. İlk olarak 10 yumurtanın akını ve sarısı ayırıyoruz, yumurta aklarını şekeri ilave ederek kar haline gelinceye kadar mikserle çırpıyoruz. Sonra ayırdığımız yumurta sarılarını karışıma ekleyerek mikserle karıştırmaya devam ediyoruz. 2. Ardından sırasıyla un, kabartma tozu ve vanilya karışımını mikserle karıştırmaya devam ederek ilave ediyoruz. Bu şekilde artık Trileçe’mizin kek…
Altın Renkli Sünger Kek
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Altın Renkli Sünger Kek

25 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
2182 görüntüleme
Fırını 180°C’de önceden ısıtın. Tüm kek malzemelerini karıştırma kasesine koyun ve iyice karışana kadar çırpın. Karışımı kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış fırının ortasında 20-25 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekinizi kalıptan çıkarın ve yatay olarak ikiye kesin. Son olarak kekinizin arasını reçel ve krem şanti…
Cevizli Un Helvası
İçeriğinde: 5 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Cevizli Un Helvası

25 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
1786 görüntüleme
Margarini tencereye alın ve erimeye bırakın. Bu arada şerbeti için tozşeker ve suyu ayrı bir tencereye koyun ve Kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra şerbeti bir kenara alın ve hafif ılıtın. Eriyen margarinin içine unu ekleyin unun rengi dönüp kokusu çıkana kadar orta ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Rengi koyulaşmaya…
Kolay Künefe
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Kolay Künefe

17 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
2420 görüntüleme
Öncelikle şerbeti için toz şeker, su ve limon suyunu kaynatın. Soğumaya bırakın. Margarini bir tavada eritin. Kadayıfı elinizle ovuşturarak açın. Kadayıfı genişçe bir kaba alın. Eritilmiş margarin ile birlikte harmanlayın. 26-28 cm çapında bir tavayı margarin ile yağlayın. Kadayıfın yarısını elinizle tavanın tabanına bastırın. Didiklenmiş dil peynirini üzerine yerleştirin. Kalan…
Aşure
İçeriğinde: 15 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Orta

Aşure

21 Ekim 2015 0 1 Yorum Yok
2775 görüntüleme
Buğday, nohut, fasülye akşamdan ıslatılı. Suları değiştirilerek ertesi gün ayrı ayrı haşlanır. Haşlanan buğdayın içine yıkanmış pirinç ilave edilir. Tekrar iyice haşlanır. Nohut ve fasülyenin haşlama suyu süzülerekbuğdaya katılır. Önceden ıslatılmış kuru üzüm, kuş üzümü, badem, ufak doğranmış kuru kaysı, incir, gülsuyu, karanfil, şeker ilave edilipbir taşım kaynatılır. Kaselere boşaltılır,…
Mozaik Pasta
İçeriğinde: 4 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Mozaik Pasta

13 Ekim 2015 0 1 Yorum Yok
2577 görüntüleme
Klasik usul mozaik pasta tarifi için, uygun bir kaba, bisküvileri kırarak başlayalım. Başka bir kapta katı yağı eritelim. Yağın içine de kakao ve sütü ekleyip, karıştıralım. Bisküvileri de bu karışıma ekleyelim. Bu şekilde bütün malzemeleri harmanlayalım. Şeffaf folyoyu düz bir zemine yayıp, harcımızı üzerine yayalım. Pastamızı elimizle şekillendirelim. Ortalama 2,5-3…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta