Kategori: Tatlı Tarifleri

Triliçe
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Orta

Triliçe

25 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
5306 görüntüleme
1. İlk olarak 10 yumurtanın akını ve sarısı ayırıyoruz, yumurta aklarını şekeri ilave ederek kar haline gelinceye kadar mikserle çırpıyoruz. Sonra ayırdığımız yumurta sarılarını karışıma ekleyerek mikserle karıştırmaya devam ediyoruz. 2. Ardından sırasıyla un, kabartma tozu ve vanilya karışımını mikserle karıştırmaya devam ederek ilave ediyoruz. Bu şekilde artık Trileçe’mizin kek…
Altın Renkli Sünger Kek
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Altın Renkli Sünger Kek

25 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
2182 görüntüleme
Fırını 180°C’de önceden ısıtın. Tüm kek malzemelerini karıştırma kasesine koyun ve iyice karışana kadar çırpın. Karışımı kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış fırının ortasında 20-25 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekinizi kalıptan çıkarın ve yatay olarak ikiye kesin. Son olarak kekinizin arasını reçel ve krem şanti…
Cevizli Un Helvası
İçeriğinde: 5 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Cevizli Un Helvası

25 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
1788 görüntüleme
Margarini tencereye alın ve erimeye bırakın. Bu arada şerbeti için tozşeker ve suyu ayrı bir tencereye koyun ve Kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra şerbeti bir kenara alın ve hafif ılıtın. Eriyen margarinin içine unu ekleyin unun rengi dönüp kokusu çıkana kadar orta ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Rengi koyulaşmaya…
Kolay Künefe
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Kolay Künefe

17 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
2421 görüntüleme
Öncelikle şerbeti için toz şeker, su ve limon suyunu kaynatın. Soğumaya bırakın. Margarini bir tavada eritin. Kadayıfı elinizle ovuşturarak açın. Kadayıfı genişçe bir kaba alın. Eritilmiş margarin ile birlikte harmanlayın. 26-28 cm çapında bir tavayı margarin ile yağlayın. Kadayıfın yarısını elinizle tavanın tabanına bastırın. Didiklenmiş dil peynirini üzerine yerleştirin. Kalan…
Aşure
İçeriğinde: 15 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Orta

Aşure

21 Ekim 2015 0 1 Yorum Yok
2776 görüntüleme
Buğday, nohut, fasülye akşamdan ıslatılı. Suları değiştirilerek ertesi gün ayrı ayrı haşlanır. Haşlanan buğdayın içine yıkanmış pirinç ilave edilir. Tekrar iyice haşlanır. Nohut ve fasülyenin haşlama suyu süzülerekbuğdaya katılır. Önceden ıslatılmış kuru üzüm, kuş üzümü, badem, ufak doğranmış kuru kaysı, incir, gülsuyu, karanfil, şeker ilave edilipbir taşım kaynatılır. Kaselere boşaltılır,…
Mozaik Pasta
İçeriğinde: 4 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Mozaik Pasta

13 Ekim 2015 0 1 Yorum Yok
2578 görüntüleme
Klasik usul mozaik pasta tarifi için, uygun bir kaba, bisküvileri kırarak başlayalım. Başka bir kapta katı yağı eritelim. Yağın içine de kakao ve sütü ekleyip, karıştıralım. Bisküvileri de bu karışıma ekleyelim. Bu şekilde bütün malzemeleri harmanlayalım. Şeffaf folyoyu düz bir zemine yayıp, harcımızı üzerine yayalım. Pastamızı elimizle şekillendirelim. Ortalama 2,5-3…
12
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta