Kategori: Hamur İşi Tarifleri

Pastane  Poğaçası
İçeriğinde: 11 malzeme
Zorluk: Orta

Pastane Poğaçası

5 Nisan 2016 0 1 Yorum Yok
3308 görüntüleme
İlk olarak şeker, maya ve ılık sütü bir kapta karıştıralım. Margarin, sıvı yağ, yumurta, tuz ve sütlü karışımı birleştirelim ve güzelce unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım. Yuvarlak şekiller verip tepsiye dizelim, üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatalla şekil verelim. 10 dk mayalanması için bekletelim. Önceden ısıtılmış 200 derecede pişirelim.…
Tarçınlı Kurabiye
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Kolay

Tarçınlı Kurabiye

31 Mart 2016 0 1 Yorum Yok
2970 görüntüleme
Margarin, un, tozşeker, tarçın, kabartma tozu ve fındığı derin bir kaba alıp, iyice yoğurun. Küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Margarin ile yağladığınız fırın Tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilıkken üzerine pudraşekeri ve tarçın karışımı serpin.
Pankek
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Kolay

Pankek

25 Mart 2016 0 1 Yorum Yok
2380 görüntüleme
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave edilerek kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlanır.Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağ dökülür.1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılması beklenir.Her iki tarafı da spatula ile çevrilerek pişirilir.Üzerine zevkinize göre muz, kivi, çilek,…
Kakaolu Cupcake’ler
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Kolay

Kakaolu Cupcake’ler

9 Şubat 2016 0 2 Yorum Yok
22979 görüntüleme
Margarini ve şekeri karıştırarak hafif ve kabarık bir karışım haline getirin. Ayrı bir kasede yumurtaları çırpın ve 5-6 seferde karışıma ekleyin. Unu ve kakaoyu eleyip karışıma ilave edin. Karışımı 12 muffin kalıbına bölün ve 200°C’de 15 dakika pişirin. Kreması için margarin ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın. Krem peyniri 2-3…
Portakallı Tarçınlı Kek
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 11 malzeme
Zorluk: Kolay

Portakallı Tarçınlı Kek

29 Aralık 2015 0 1 Yorum Yok
3112 görüntüleme
Kabınıza toz şekeri ve rendelenmiş portakalı koyup mikserle bira çırpın. Yumurtaları ilave edip 5-6 dakika çırpmaya devam edin. Karışım beyazlaşınca sıvıyagı karışıma yedirerek karıştırmaya devam edin. Portakalın suyunu sıkıp bardağa aktarın ve üzerine 1 bardağa tamamlayacak kadar süt ilave edin karışıma koyup hafif karıştırın. Unu kabartma tozu, vanilya ve tarçınla…
Kandil Simidi
İçeriğinde: 10 malzeme
Zorluk: Orta

Kandil Simidi

22 Aralık 2015 0 1 Yorum Yok
3310 görüntüleme
Unu, kabartma tozu ve mahlepi kabın içerisine koyup karıştırın. Ayrı bir kaba oda sıcaklığındaki yumuşak margarini koyup, tel çırpıcı ile çırpıp pürüzsüz bir hale getirin. Yoğurt, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. Un , kabartma tozu ve mahlep karışıma ekleyip yoğurun. Karışım kulak memesinden biraz daha sert…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta