Kategori: Et Yemekleri

Arpacık Soğanlı Tavuk Baget Yahni
Hazırlama Süresi: 80 dakika
İçeriğinde: 11 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Arpacık Soğanlı Tavuk Baget Yahni

1 Eylül 2021 0 0 Yorum Yok
518 görüntüleme
Tencereye yağları soğanı, sarımsağı, havucu, patatesi koyalım. Kısık ateşte 2-3 dk kavuralım. Tuz, karabiber serpelim karıştıralım. Biberleri ekleyip karıştıralım. Sonra tavukları ekleyelim suyunu verelim 5 dk orta ateşte suyu fokurdayınca sonra 1 saat kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun
Et Sote
Hazırlama Süresi: 55 dakika
İçeriğinde: 15 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Et Sote

4 Ağustos 2021 0 0 Yorum Yok
527 görüntüleme
Bir tencerenin içerisine sıvı yağı ve tereyağı ekleyin. Ardından ufak küpler halinde doğranmış olan soğanları ince ince doğranmış olan sarımsakları kuşbaşı doğranmış olan etleri de ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ardından içerisine salçayı küp küp doğranmış olan domatesleri, biberleri ve baharatları ekleyip domatesler suyunu salıp hafif çekene kadar…
Kadın Budu Köfte
Hazırlama Süresi: 40 dakika
İçeriğinde: 9 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Kadın Budu Köfte

21 Ocak 2021 0 0 Yorum Yok
794 görüntüleme
Öncelikle kıymayı ikiye bölün ve yapışmaz yüzeyli bir tavaya kıymanın yarısını alıp 2-3 kaşık su ekleyin. Orta ateşte kavurun. Kıymayı ocaktan almadan önce kıyılmış soğanı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Harcı soğumaya bırakın. Ardından pirinci yıkayıp süzün. Ve haşlanmak üzere tencerede kaynatın. Haşlanan pirinçleri bir kenara alarak soğumasını bekleyin. Kavrulmuş…
Köfteli Brüksel Lahanası
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Köfteli Brüksel Lahanası

20 Ekim 2020 0 0 Yorum Yok
719 görüntüleme
Bürüksel lahanalarının üst yapraklarını temizleyerek sap kısımlarını kesin. Ortadan ikiye kesin Kıyma rendelenmiş soğan, biber salçası tuz ve baharatları ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayıp iki lahananın arasına yerleştirin. Köfteli lahanaları fırın kabına dizin. Tereyağını tavada eritin. Domates salçasını ilave edip karıştırın. Suyu ekleyip hazırladığınız sosu lahanaların üzerine gezdirin. Lahana…
Fırında Kıymalı Patates
Hazırlama Süresi: 50 dakika
İçeriğinde: 12 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Fırında Kıymalı Patates

19 Ağustos 2020 0 0 Yorum Yok
1078 görüntüleme
Tavaya sıvı yağı koyalım soğanları ince doğrayıp tavaya ekleyip kavuralım. Kavrulan soğanın üzerine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edelim. Kıyma Kavrulduktan sonra içerisine sarımsak, domates salçası, biber salçası, rendelenmiş domates, kapya biber, kara biber ve tuzu ekleyerek karıştıralım. Son olarak suyu ilave edip 1-2 dakika pişirelim. Fırın kabınızın tabanına dilimlediğiniz…
Edirne Tava Ciğeri
İçeriğinde: 4 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Edirne Tava Ciğeri

12 Ağustos 2020 0 0 Yorum Yok
7577 görüntüleme
Ciğeri zarından ve sinirlerinden ayırarak baton şeklinde kesin ve dinlenmesi için derin dondurucu da en az 1-2 saat dinlendirin. Derin dondurucudan alıp bekletmeden ince yaprak şeklinde dilimleyin. Buzlu suda 10 dakika dinlendirip suyunu süzün. Kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın. Derin bir kapta un ve tuzu karıştırıp ciğerleri bu karışıma bulayın.…
Tavuk Etli Papara
İçeriğinde: 12 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Orta

Tavuk Etli Papara

28 Mayıs 2020 0 0 Yorum Yok
4959 görüntüleme
Tavuğu büyük bir tencerenin içine yerleştirip üzerini geçecek kadar su ekleyin. Su kaynayana kadar orta sonrasında ise kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzüp 2 su bardağı kadarını ayırıp sıcak olarak saklayın. Derisini ve kemiğini ayırıp etleri parmak büyüklüğünde parçalar şeklinde koparın. Yoğurt sos için, yoğurdu, kıyılmış sarımsak, tuz ve toz…
Saç Tava
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 4 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Saç Tava

29 Ağustos 2017 0 1 Yorum Yok
6134 görüntüleme
Etimizi sacın üzerine koyalım. Kendi suyunu salıp çekince, üzerine yağ ekliyoruz. Biberlerimizi doğrayıp, etlerimizi kavurmaya devam ediyoruz. Sürekli karıştırmaya özen gösterelim. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp etimize ekliyoruz. Ardından baharatlarımızı ilave edip karıştırıp ateşten alıyoruz.
Tereyağlı Karides Güveç
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 3 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Tereyağlı Karides Güveç

22 Şubat 2017 0 1 Yorum Yok
5922 görüntüleme
Karidesleri su ile yıkayın, güvecin içerisine karidesleri koyun. Sarımsak istersek bunları da soyup, dilim dilim kesin ve güvecin içersine koyun. Tereyağının üzerine ekleyerek fırına verin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dk kadar pişirin, sıcak olarak servis edin.
Fırında Norveç Uskumru
Hazırlama Süresi: 50 dakika
İçeriğinde: 5 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Fırında Norveç Uskumru

25 Ocak 2017 0 1 Yorum Yok
4575 görüntüleme
Balıklarımızı bir güzel temizleyip ortadan yarıyoruz. İçine doğramış olduğumuz soğan ve limonları koyup yeteri miktarda tuz ve karabiber atıyoruz. Alüminyum folya ya sarıp önceden 200 derecede ısıtmış olduğumuz fırına koyup yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun
Kağıt Kebabı
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 9 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Orta

Kağıt Kebabı

15 Kasım 2016 0 1 Yorum Yok
3232 görüntüleme
İri kıyılmış kırmızı biber, yarım ay biçiminde doğranmış soğan, verev doğranmış sivri biber, iri kıyılmış taze soğan ve dilimlenmiş domatesi bir kaseye alın. Eti pul biber, karabiber, kimyon, kekik ve tuzla karıştırıp, sebzeli harca katın. Kıyılmış maydanoz da ilave ettikten sonra margarini ekleyin ve karıştırın. Tepsi büyüklüğünde kestiğiniz pişirme kağıdını…
Yoğurtlu Kuzu Kebap
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Yoğurtlu Kuzu Kebap

25 Ağustos 2016 0 1 Yorum Yok
2965 görüntüleme
2 çorba kaşığı margarini tavaya alın ve eritin. Tırnak pideyi küp şeklinde doğrayın ve eriyen margarinin içine ekleyin. Kıtır olana dek pişirin. Servis tabağına alın. Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı margarinde rendelenmiş domatesi 5 dakika çevirin. Domates sosuna tuz, karabiber, kekik, kimyon ve pul biber ilave edin. Tırnak pideyi…
Piliç Rulo
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Piliç Rulo

17 Haziran 2016 0 1 Yorum Yok
6651 görüntüleme
Klasikleşmiş yemek tariflerini değiştirmek tamamen sizin elinizde. Hayal gücünüzü kullanarak hem misafirlerinizi şaşırtabilir hem de harika bir akşam yemeğine imza atabilirsiniz. Bu tarif ile tavuk etini sevmeyen kalmayacak. Margarini bir kaba alarak içine limon suyu ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı ayırın. Hafif dövülmüş piliç bonfileleri…
Milföye Sarılı Tavuk Baget
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Milföye Sarılı Tavuk Baget

24 Mayıs 2016 0 1 Yorum Yok
10752 görüntüleme
Tavukları bir tencere içerisinde haşlayıp soğumaya bırakalım. Soğuyan bagetlere tuz ve karabiber serperek. Milföy hamuruna sarılır. Yağlı kağıt koymuş olduğumuz tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür. İstenilirse üzerine susam atabiliriz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
Tavuk Dürüm
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 13 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Tavuk Dürüm

25 Nisan 2016 0 1 Yorum Yok
3876 görüntüleme
Tavukları ince ince doğrayıp kenara alalım. Ayrı bir kaba süt, yağ, salça ve baharatları ilave edip karıştıralım. Üzerine tavukları koyup karıştırıp. 2-3 saat buzdolabında bekletelim. Tavada tavukları önlü arkalı güzelce pişirelim. Hazır almış olduğumuz lavaşın ortasına tavukları ve garnitürleri ilave edip dürüm şeklini vererek servis yapalım.
İzmir Köfte
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 15 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Orta

İzmir Köfte

18 Ocak 2016 0 1 Yorum Yok
2849 görüntüleme
Soğanı ve ekmek içini rendeliyoruz. Kıymanın üzerine bunları döküp üzerine yumurtayı, ince doğramış olduğumuz maydanozu ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz. Kıymadan parmak uzunluğunda ince ve uzun köfteler hazırlıyoruz. Patatesleri soyup, elma dilimi şeklinde kesip tepsiye bir patates bir köfte şeklinde sıralıyoruz. Ayrı bir sos tenceresinde yağımızı koyup üzerinde salçayı ekleyip karıştıralım.…
Kavurma
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Kavurma

21 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
3654 görüntüleme
Öncelikle servis için soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Elinizle ovalayın ve servis tabağına alın. Kıyılmış maydanoz, tuz ve pul biber ekleyip karıştırın. Tavada 1 çorba kaşığı margarini eritin. Üzerine eti ilave edin ve kısık ateşte 15 dakika kavurun. 1 çorba kaşığı margarin daha ekleyin. Yağ eriyene kadar kavurmaya devam edin.…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta