Kategori: Et Yemekleri

Piliç Rulo
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Piliç Rulo

17 Haziran 2016 0 1 Yorum Yok
6651 görüntüleme
Klasikleşmiş yemek tariflerini değiştirmek tamamen sizin elinizde. Hayal gücünüzü kullanarak hem misafirlerinizi şaşırtabilir hem de harika bir akşam yemeğine imza atabilirsiniz. Bu tarif ile tavuk etini sevmeyen kalmayacak. Margarini bir kaba alarak içine limon suyu ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı ayırın. Hafif dövülmüş piliç bonfileleri…
Milföye Sarılı Tavuk Baget
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Milföye Sarılı Tavuk Baget

24 Mayıs 2016 0 1 Yorum Yok
10752 görüntüleme
Tavukları bir tencere içerisinde haşlayıp soğumaya bırakalım. Soğuyan bagetlere tuz ve karabiber serperek. Milföy hamuruna sarılır. Yağlı kağıt koymuş olduğumuz tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür. İstenilirse üzerine susam atabiliriz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
Tavuk Dürüm
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 13 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Tavuk Dürüm

25 Nisan 2016 0 1 Yorum Yok
3876 görüntüleme
Tavukları ince ince doğrayıp kenara alalım. Ayrı bir kaba süt, yağ, salça ve baharatları ilave edip karıştıralım. Üzerine tavukları koyup karıştırıp. 2-3 saat buzdolabında bekletelim. Tavada tavukları önlü arkalı güzelce pişirelim. Hazır almış olduğumuz lavaşın ortasına tavukları ve garnitürleri ilave edip dürüm şeklini vererek servis yapalım.
İzmir Köfte
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 15 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Orta

İzmir Köfte

18 Ocak 2016 0 1 Yorum Yok
2849 görüntüleme
Soğanı ve ekmek içini rendeliyoruz. Kıymanın üzerine bunları döküp üzerine yumurtayı, ince doğramış olduğumuz maydanozu ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz. Kıymadan parmak uzunluğunda ince ve uzun köfteler hazırlıyoruz. Patatesleri soyup, elma dilimi şeklinde kesip tepsiye bir patates bir köfte şeklinde sıralıyoruz. Ayrı bir sos tenceresinde yağımızı koyup üzerinde salçayı ekleyip karıştıralım.…
Kavurma
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Kavurma

21 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
3654 görüntüleme
Öncelikle servis için soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Elinizle ovalayın ve servis tabağına alın. Kıyılmış maydanoz, tuz ve pul biber ekleyip karıştırın. Tavada 1 çorba kaşığı margarini eritin. Üzerine eti ilave edin ve kısık ateşte 15 dakika kavurun. 1 çorba kaşığı margarin daha ekleyin. Yağ eriyene kadar kavurmaya devam edin.…
12
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta