Kategori: Aperatifler

Kayseri Yağlaması
İçeriğinde: 14 malzeme
Kategori: Aperatifler
Zorluk: Kolay

Kayseri Yağlaması

10 Mart 2022 0 0 Yorum Yok
487 görüntüleme
Unun ortasına havuz açıp içine ılık süt, maya, sıvı yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Ilık suyu da yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Temiz bir kaba hafif un serpiştirip hamuru içine koyun, üzerini streç filmle kapatıp oda sıcaklığında yaklaşık 40 dakika mayalandırın. Ardından hamuru bezelere ayırın ve üzerini yeniden bezle kapatıp…
Ananaslı Puding
Hazırlama Süresi: 40 dakika
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Aperatifler
Zorluk: Kolay

Ananaslı Puding

13 Temmuz 2021 0 0 Yorum Yok
515 görüntüleme
1. İlk olarak ananasları püre haline getirin . 2. Tencereye tüm malzemeleri atıp karıştırın.ocağın altını açın sürekli karıştırarak kıvam alana dek pişirin. 3. Kıvam alınca ananas püresini ekleyin tekrar kıvama gelene kadar pişirin piştikten sonra kaplara alıp servis edebilirsiniz.
Pilavlı Tavuk Dolması
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 13 malzeme
Kategori: Aperatifler
Zorluk: Kolay

Pilavlı Tavuk Dolması

23 Aralık 2020 0 0 Yorum Yok
1692 görüntüleme
1. Pilav tenceresi içerisine tereyağı ve zeytinyağı alınarak kızdırılır. 2. Önceden güzel bir şekilde yıkanmış ve suyu süzülmüş olan pirinçler eklenerek 4 dakika kavrulur. 3. Ardından dolmalık fıstık ve kuş üzümü eklenerek 1 dakika daha kavrulduktan sonra tarçın ve karabiber eklenip karıştırılır. 4. Son olarak üzerine sıcak su eklenir ve…
Cılbır
Hazırlama Süresi: 20 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Aperatifler
Zorluk: Kolay

Cılbır

10 Temmuz 2020 0 0 Yorum Yok
3012 görüntüleme
Bir tencerede su, tuz ve sirkeyi kaynatın. Bir çorba kepçesini kaynayan suyun içine batırın. Yumurtayı kepçe içindeki suya kırın. Pişince suyu süzüp tabağa aktarın. Tüm yumurtaları bu şekilde pişirin. Yumurtaların üzerine dövülmüş sarımsaklarla birlikte çırpılmış yoğurdu dökün. Tereyağını bir cezvede kızdırıp yoğurt üzerine gezdirin. En son kırmızı toz biber serpip…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta