Etiket: tavuk

Pilavlı Tavuk Dolması
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 13 malzeme
Kategori: Aperatifler
Zorluk: Kolay

Pilavlı Tavuk Dolması

23 Aralık 2020 0 0 Yorum Yok
1692 görüntüleme
1. Pilav tenceresi içerisine tereyağı ve zeytinyağı alınarak kızdırılır. 2. Önceden güzel bir şekilde yıkanmış ve suyu süzülmüş olan pirinçler eklenerek 4 dakika kavrulur. 3. Ardından dolmalık fıstık ve kuş üzümü eklenerek 1 dakika daha kavrulduktan sonra tarçın ve karabiber eklenip karıştırılır. 4. Son olarak üzerine sıcak su eklenir ve…
Tavuk Etli Papara
İçeriğinde: 12 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Orta

Tavuk Etli Papara

28 Mayıs 2020 0 0 Yorum Yok
4959 görüntüleme
Tavuğu büyük bir tencerenin içine yerleştirip üzerini geçecek kadar su ekleyin. Su kaynayana kadar orta sonrasında ise kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzüp 2 su bardağı kadarını ayırıp sıcak olarak saklayın. Derisini ve kemiğini ayırıp etleri parmak büyüklüğünde parçalar şeklinde koparın. Yoğurt sos için, yoğurdu, kıyılmış sarımsak, tuz ve toz…
Tavuklu Tel Şehriye Salatası
Hazırlama Süresi: 45 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Salata Tarifleri
Zorluk: Kolay

Tavuklu Tel Şehriye Salatası

24 Aralık 2016 0 1 Yorum Yok
3063 görüntüleme
Tavuğu haşlayın,suyunu bir kenara ayırıp, tavuk soğuduktan sonra didin. Tel şehriyeyi koyulaşıncaya kadar yağda kavurun. Daha sonra üzerine tavuk suyunu ekleyip pilav gibi pişirin. Ara sıra şehriyeyi karıştırın ki altı yapışmasın. Sosu için Limonun suyunu, nar ekşisi ve arzunuza göre tuz ve karabiberi ayrı bir kapta karıştırın. Son olarak soğumuş…
Piliç Rulo
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Piliç Rulo

17 Haziran 2016 0 1 Yorum Yok
6651 görüntüleme
Klasikleşmiş yemek tariflerini değiştirmek tamamen sizin elinizde. Hayal gücünüzü kullanarak hem misafirlerinizi şaşırtabilir hem de harika bir akşam yemeğine imza atabilirsiniz. Bu tarif ile tavuk etini sevmeyen kalmayacak. Margarini bir kaba alarak içine limon suyu ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı ayırın. Hafif dövülmüş piliç bonfileleri…
Milföye Sarılı Tavuk Baget
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Milföye Sarılı Tavuk Baget

24 Mayıs 2016 0 1 Yorum Yok
10751 görüntüleme
Tavukları bir tencere içerisinde haşlayıp soğumaya bırakalım. Soğuyan bagetlere tuz ve karabiber serperek. Milföy hamuruna sarılır. Yağlı kağıt koymuş olduğumuz tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür. İstenilirse üzerine susam atabiliriz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
Tavuklu Cevizli Makarna
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Makarna Tarifleri
Zorluk: Kolay

Tavuklu Cevizli Makarna

5 Mayıs 2016 0 1 Yorum Yok
3550 görüntüleme
Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Tavaya margarini koyun ve eritin. Tavuk etini küp şeklinde doğrayın. Üzerine pul biber ve tuz ekleyip, karıştırın. Eti tavaya atın ve kızarana kadar pişirin. İçine sıcak suda beklettiğiniz Kuru üzüm ve cevizi ilave edin. Haşladığınız makarnayı suyun içinden kepçeyle alın ve tavuğa ekleyin. Mısırında ilave edip…
Tavuk Dürüm
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 13 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Tavuk Dürüm

25 Nisan 2016 0 1 Yorum Yok
3876 görüntüleme
Tavukları ince ince doğrayıp kenara alalım. Ayrı bir kaba süt, yağ, salça ve baharatları ilave edip karıştıralım. Üzerine tavukları koyup karıştırıp. 2-3 saat buzdolabında bekletelim. Tavada tavukları önlü arkalı güzelce pişirelim. Hazır almış olduğumuz lavaşın ortasına tavukları ve garnitürleri ilave edip dürüm şeklini vererek servis yapalım.
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta