Malzemeler:
- Un5 Su BardağıHamuru İçin
- Zeytinyağı5 Yemek KaşığıHamuru için
- Su1,5 Su BardağıHamuru için
- Kuru maya1 Tatlı KaşığıHamuru için
- Tuz1 Tatlı KaşığıHamuru için
- Toz şeker1 Tatlı KaşığıHamuru için
- Domates Salçası1 Yemek KaşığıSosu için
- Zeytinyağı1/2 Çay BardağıSosu için
- Sarmısak2-3 DişSosu için
- Kekik1 Tatlı KaşığıSosu için
- Tuz1 Çay KaşığıSosu için
- Kaşar peyniriKg.Üzeri için
- Sevdiğimiz malzemelerÜzeri için
Hazırlık Süreci:
Bir kabın içerisinde 1,5 su bardağı suyu, şekeri, ve kuru mayayı karıştırıp bir köşeye alarak 10-15 dakika bekleyelim. Bunu beklerken, farklı ve büyük bir kapta 5 su bardağı unu ekleyip orta kısmını havuz şeklinde çukur yaparak bunun üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu serpelim.
Bekletmiş olduğumuz mayalı suyu bu un kabına boşaltalım ve üzerine 5 yemek kaşığı zeytin yağımızı da ekleyip güzelce yoğuralım. Kıvama göre su ve un ilavesi yapabiliriz. Son olarak yuvarlak top haline getirmiş olduğumuz hamurumuzu güzelce zeytin yağı ile yağlayıp üzerini bir bez yada streç ile kapatıp tezgahımızın bir köşesinde beklemeye bırakalım mayalamış olduğumuz hamur yaklaşık iki katı seviyeye çıkana kadar bekletip ve sonunda kullanıma hazır hale gelecektir.
Hamuru isteğimiz gibi açabiliriz klasik yuvarlak yada tepsinize göre dikdörtgen.
Sos için 1 yemek kaşığı domates salçası yarım çay bardağı zeytin yağı, 2-3 diş sarımsak yoksa sarımsak tozu, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı tuzu güzelce karıştırıyoruz. Her zamanki gibi kıvamını kontrol edip istek ve arzularımıza göre ekleme yapabiliriz. Bunu güzelce açmış olduğumuz pizza hamurumuzun üzerine sürüyoruz.
Ve süsleme sosun üzerine kaşar peynirimizi bolca koyduktan sonra arzu ve isteklerinize yada evde bulunan malzemeye göre pizzamızı süsleyip fırınımızın durumuna göre 180 yada 200 derece de 20 dakika kadar pişirelim.