Portakal suyunun üzerine 1 bardak olacak şekilde ilave edilecek.
Un
3 Su Bardağı
Kabartma tozu
1 Paket
Vanilya
1 Paket
Tarçın
1 Tatlı Kaşığı
Kuru Üzüm
1 Çay Bardağı
Ceviz
1 Çay Bardağı
İri kıyılmış
Porsiyonlar
Hazırlık Süreci:
Kabınıza toz şekeri ve rendelenmiş portakalı koyup mikserle bira çırpın.
Yumurtaları ilave edip 5-6 dakika çırpmaya devam edin. Karışım beyazlaşınca sıvıyagı karışıma yedirerek karıştırmaya devam edin.
Portakalın suyunu sıkıp bardağa aktarın ve üzerine 1 bardağa tamamlayacak kadar süt ilave edin karışıma koyup hafif karıştırın.
Unu kabartma tozu, vanilya ve tarçınla birlikte eleyin ve karışıma ilave edip tekrara düşük hızda veya spatula yardımıyla kek hamurunu karıştırın.
Üzüm ve ceviz içini ilave edip karıştırın.
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbınıza aktarıp ısıtılmış 170C dereceli fırında kabarıp kızarana ve kürdan batırdığınız da temiz çıkana kadar pişirin.