Karnabaharı küçük çiçeklere ayırıp yıkayın ve süzün. Soğanı ve sarımsağı kıyın.
Havucu soyup halka şeklinde dilimleyin. Zeytinyağını tencereye aldıktan sonra soğanı ve sarımsağı ilave edip kavurun.
Üzerine kıymayı ilave edin, suyunu çekene kadar kavurun ve salçayı ekleyin.
Doğradığınız havucu, karnabaharları ve suyu ilave edin. Tuz ve biber ile tatlandırın.
Kapağı kapalı olarak kısık ateşte karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Karnabaharları düdüklü tencerede pişirecekseniz, pişirme süresini yarıya indirebilirsiniz.
Haşlama esnasında oluşan kokuyu önlemek için, suyun içerisine birkaç damla limon sıkabilirsiniz.
Karnabaharların haşlanırken dağılmaması için, iri parçalar halinde ayıklayın.
Tarifte kullanacağınız kıymaların iki kez çekilmesine özen gösterin.
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.