Malzemeler:
- Telkadayıf250 Gr.
- Tereyağı50 Gr.
- Ceviz İçi1 Su Bardağı
- Toz Şeker3 Yemek Kaşığı
- Süt1 L.Muhallebi İçin
- Toz Şeker1 Su BardağıMuhallebi İçin
- Damla Sakızı2 AdetMuhallebi İçin
- Vanilya1 Paket
- Un3/4 Su BardağıMuhallebi İçin
- Krem ŞAnti1 Paket
- Antep FıstığıÜzeri İçin
Hazırlık Süreci:
Tel kadayıfların daha lezzetli olması ve kuruması için bir kaç saat önceden bir kaba koyarak bekletin.
Kurutulan kadayıfları şeker ve tereyağı ile birlikte tencereye alın. Karışımı orta ateşte, rengi hafif koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Ardından cevizleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
Başka bir tencereye ise süt, şeker, un ve vanilyayı ekleyin. Koyulaşıncaya kadar orta ateşte pişirin. Damla sakızlarını da karışıma ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın.
Kıvamı tutmaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzerine toz krem şantiyi ekleyip, 5 dakika boyunca mikserle çırpın.
Kavrulan kadayıfın yarısını bir kalıbın içerisine bastırarak yayın. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve bir kaşık yardımıyla her yere yayın. Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine dökerek buzdolabında bekletin.
Yeterince soğuyan muhallebili kadayıfın üzerine antep fıstığı, fındık ve tercih ettiğiniz malzemeleri ekleyerek servis edebilirsiniz.
Dipnotlar:
Kadayıfların kavrulması çok önemlidir. Ne çok kavrularak acıtılmalı, ne de az kavurma işlemi ile hamurlaştırılmamalıdır. Çıtır çıtır olması oldukça önemlidir.
Muhallebi piştikten sonra bir parça tereyağı ile hem muhallebinin rengini parlaklaştırabilir hem de lezzeti arttırabilirsiniz. Aynı zamanda muhallebiyi bir süre dolapta bekletirseniz lezzeti daha da oturacaktır.
Sıcak muhallebi üzerine kadayıflar yerleştirilmemelidir. Bu işlem kadayıfların çıtırlığını bozacak ve hamurlaştıracaktır.
Muhallebinin topaklanmamasına dikkat ediniz. Sürekli karıştırarak bunu önleyebilirsiniz. Aynı zamanda muhallebiyi soğuturken üzerine streç film örtebilirsiniz. Bu işlem muhallebinin üzerinin kurumasını önleyecektir.
Son aşamada topaklanmalar olduysa muhallebiyi mikserden geçirebilirsiniz.