Malzemeler:
- Yumurta3 Adet
- Tereyağ60 Gr.
- Un1/2 Su Bardağı
- Bitter Çikolata120 Gr.
- Toz Şeker1/2 Su Bardağı
- Süt1/2 Su Bardağı
- Kakao1 Yemek Kaşığı
- Tuz1 Tutam
Hazırlık Süreci:
İlk olarak kakao, şeker ve küçük parçalara ayrılmış çikolatayı bir kasede harmanlayın.
Tereyağını tencerede eritin. Tencerenin içerisine unu ekleyip rengi sararıncaya kadar kavurun.
Süt ve çikolatalı karışımı ekleyip 3 dakika pişirin ve ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın.
Sarılarını çikolatalı hamura ekleyip karıştırın.
Yumurta aklarını ise temiz ve kuru bir kaseye alıp 1 tutam tuz ekledikten sonra mikserle iyice çırpın.
Tahta kaşıkla çikolatalı hamura azar azar ilave edip karıştırın.
Küçük güveç kaplarına hamuru paylaştırın ve 170 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 7-8 dakika pişirin ve bekletmeden servis yapın.
Çikolatalı sufleyi pudra şekeri, kakaolu dondurma veya krema sosu ile birlikte servis edebilirsiniz.
Dipnotlar:
Sufle yapımına başlamadan önce fırını açarak ısınmasını sağlayın.
Sufle hamurunu kalıba dökmeden önce, tereyağı ile kalıbın dibini yağlayın. Böylece suflenin çökme ihtimali de azalır.
Karışımı hazırlarken kısık ateşte olmasına dikkat edin. Topaklanmalar olursa karıştırma hızınızı arttırın.
Karışımın ısısı ılıman olana kadar yumurta sarısını ilave etmeyin.
Sufleyi pişirirken bir su kabını fırına atarsanız, yumuşak bir kıvam elde edebilirsiniz.
Pişirme süresi bitene kadar fırının kapağını açmayın. Tarifte verilen süreye göre kontrol edebilirsiniz.